Свети Георги ще закриля с. Елешница

Свети Георги ще закриля с. Елешница


КМЕТЪТ НА РАЗЛОГ ИНЖ. КРАСИМИР ГЕРЧЕВ ПОДАРИ ГЕРБА НА ОБЩИНАТА НА ПЕТЪР ЧОРЕВ ЗА БАРЕЛЕФА МУ НА СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ
Градоначалникът на Разлог се срещна с младия талант Петър Чорев от с. Елешница, който наскоро сътвори барелеф на Свети Георги Победоносец в скалите над родното си село.Свети Георги ще закриля с. Елешница

Инж. Герчев му връчи герба на общината, в знак на уважение и за принос в развитието на културното наследство, а Петър Чорев подари на кмета своя картина на Васил Левски, нарисувана с кафе.
Барелефът на Свети Георги Победоносец се намира под м. „Четирите бора“ в с. Елешница и е с размери 3,80-височина и 3,30-широчина. Скалата, на която е издялкано изображението се намира на стратегическо място, което се вижда от голяма част от селото, успоредно на камбанарията на църквата. Изработката е била изключително трудна, споделя майсторът, заради опасното място, на което се намират скалите. Необходими са били повече от два месеца на Петър Чорев, за да придобие скалата сегашния си облик, а за направата й е използвал триметрово скеле.Свети Георги ще закриля с. Елешница

Идеята за барелефа се заражда съвсем случайно преди 3-4 години, казва още 27-годишният Петър, който от малък обича да твори и рисува, затова и завършва дърворезба, а след това и изобразително изкуство.
Пътеката до барелефа вече е почистена и води много туристи и любители на изкуството да творбата. Предстои да се монтират осветителни тела, а изображението да се обработи със специални лепила, които да го предпазят от климатичните условия. Петър Чорев добавя, че поема инициативата по освещаване на творбата, а след като се завърне от чужбина, започва работа по нов проект, който също ще бъде гордост за жителите на с. Елешница и на община Разлог.
Анелия Дункина-Дебелушина
Източник: FacebookСвети Георги ще закриля с. Елешница

Efekt 2

Ние от Blife.eu публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.