Ще доживеете ли пенсия?

Ще доживеете ли пенсия?

Ще доживеете ли пенсия?

Вижте цифрите и си кажете честно ще доживеете ли пенсия ?

Ето какво показват цифрите !
Кога ще се Пенсионирам?
Според закона, пенсионната възраст на жените и мъжете от 2015 г. в трета (най-масовата категория труд) се увеличава с по 4 месеца до достигане на 63 г. за жените през 2021 г. и 65 години за мъжете през 2018 г. Необходимият осигурителен стаж нараства със същата стъпка до достигане на 40 г. за мъжете и 37 г. за жените.

Първият вариант, който предлага консултативният съвет, е изравняване на стандартната пенсионна възраст при жените и мъжете през 2036 г. на 65 г. и след това въвеждане на автоматичен механизъм спрямо очакваната продължителност на живота.

Efekt 2

При този вариант изискваната възраст за жените се увеличава с 2 месеца за година, а при мъжете – с месец.
Второто предложение е изравняването на възрастта да стане през 2028 г.
Повишението на пенсионната възраст на жените е с по 2 месеца на година до 2016 г., а за периода от 2017 г. до 2027 г. – с по 4 месеца за година. При мъжете пък е със стъпка 2 месеца до 2016-а и след това – с по месец на година.
Вижте таблицата !

Ще доживеете ли пенсия?

 

Ние от Blife.eu питаме ще доживеете ли пенсия ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.