МО ще подготвя децата ни за Война

МО ще подготвя децата ни за Война

Министерството на отбраната (МО) е разработило актуална програма за начално военно обучение, което трябва да започне от първи клас и да обяснява какво е катастрофа, бедствие, какво да се очаква и как хората да се държат

Това заяви пред БТА полк. Красен Даскалов – началник на Център по психично здраве и превенция към ВМА.

“Информацията трябва да е актуална и учителите също трябва да са подготвени да преподават такава материя“, посочи той.

Началникът на Центъра по психично здраве и превенция към ВМА заяви, че думите „криза“ и „бедствие“ трябва да се използват внимателно.“Бедствието е изненадващо събитие, причиняващо достатъчно персонални и материални поражения, които могат да бъдат овладени с ресурсите на държавата. „Катастрофа“ настъпва, когато страната не може със собствени сили и средства да се справи сама и търси помощ от съседни държави“, обясни експертът.“Ако има планове за действие при бедствия и аварии в България, те са на хартия и не знам някоя частна фирма да е провеждала психологическо обучение на персонала си за действия при кризи“, посочи полк. Даскалов.Запитан как се обучават военните, участващи в мисия, да се справят със стреса, полк. Даскалов каза, че те преминават специална подготовка – да овладеят себе си в екстремни ситуации.

В програма, по която се работи с тях, е включена и психологическа подготовка. Нашата работа с военните в мисиите протича в четири етапа, като първият е психологическата, уточни полк. Даскалов.По думите му до 2014 г. по време на мисия с военните е имало и психолог, но вече съставът е редуциран. Сега медицинските екипи научават допълнителни подходи, с които да помагат на хората, докато се завърнат. След това се прави оценка дали имат прояви на стрес, следят се, задължително се наблюдават и след шест месеца след завръщането им, поясни полк. Даскалов.“Стресът не е лошо нещо, благодарение на него ние порастваме и се развиваме, той може и следва да бъде контролиран, но това трябва да се научи, да има програма, която да се занимава с екипите, с лекарите, които са безкрайно „изпепелени“, с хората. За съжаление не се работи по тези програми“, коментира Даскалов.
Източник: society.actualno.com/          РЕДАКТОР: ДЕСИСЛАВА ЛЮБОМИРОВА

Efekt 2

Ние от Blife.eu питаме не може ли МО да избегне войната вместо да ни обучава децата как да реагират? Това не е ли много притеснително за всички нас, че МО знае какво ще стане в България? Наистина няма друга страна като нашата на фона на геополитическите процеси и всички държави се въоръжават само нашата унищожава Армията си! Всички държави изграждат и подсилват границите си, а само нашата граница е като разграден двор през който всеки ден преминават мюсюлмански орди! Имаме Министерство на Отбраната, а нямаме отбрана на нито една от границите си нито сухоземна, нито морска, а да не говорим, че всеки може да долети от където си иска, защото и небето ни не се пази ! Изобщо министерството на отбраната отбранява ли ни или ни подготвя за окупация това е въпросът ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.