изпрати новина
Водещи новини

Началото на краят на Турция! Русия върна обратно в Турция 108 тона пилешко месо!

Началото на краят на Турция! Русия върна обратно в Турция 108 тона пилешко месо!

Русия върна на Турция 108 тона пилешко месо, Турция с план „Червена линия“

С мотива за изтекъл срок на годност Русия върна обратно в Турция 108 тона пилешко месо и така задейства наказателните си мерки, Анкара готви свой ответен план.

Руската инспекция за контрол на селскостопанската продукция в Калининград установи, че разтоварените на пристанище Балтийск турски пилета са преетикетирани, а срокът за годност на голяма част от тях е изтекъл. Със същото основание преди бяха върнати други 54 тона обратно на турските производители.

През последните 3 месеца през митницата на Калининград преминаха 130 пратки с пилешко месо /3 200 тона/, при 20 от тях инспекторите установиха нарушения. След като президентът на Русия Владимир Путин подписа плана за наказателните мерки спрямо Турция заради сваления бомбардировач и загиналия пилот, Анкара изготвя собствен отговор с цел да компенсира производителите си. Снощи на 3-часово спешно заседание вицепремиерът Мехмет Шимшек е представил на експертите плана с названието „Червена линия“, който трябва да бъде одобрен и задействан от премиера Ахмет Давутоглу.

Първата стъпка в него касае износа на пресните плодове и зеленчуци, които руските митници умишлено държат без да ги допускат в страната. Обмислят се мерки за компенсации на износителите, а продуктите, идващи от Русия, ще бъдат под „червената линия“, ще се засили контролът и пълното им преброяване. Производителите на текстил и готова конфекция, на електроуреди и химически продукти ще получат подкрепа в сделки с други пазари. Предвижда се търсене на алтернативни източници за доставки на природен газ, визирани са Нигерия и Алжир, както и забавяне на транзитните маршрути за Русия.

Тежко-товарните камиони и тировете с руска регистрация ще бъдат щателно проверявани, като поотделно ще се инспектира всяко тяхно съдържание. Планира се преразглеждане на споразуменията за свободна търговия, както и пълна изолация на руските компании от проекта за третата атомна централа в Турция. Туристическият сектор трябва да предложи атрактивни намаления в пакетите и да реализира промоционални кампании в други страни. Хотелиерите са призовани от правителството да обмислят сериозно как да компенсират анулираните руски резервации след забраната на Москва за почивки в турските курорти.

bulpress tv

След безпрецедентните проблеми с турски бизнесмени в Русия, руските също ще бъдат връщани без право на дейност в Турция. Днес турският министър на културата и туризма Махир Юнал в телевизионно предаване призова руските граждани да не се отказват от обичайните си курорти. „Турция е ваш дом, както и когато искате сте добре дошли“, заяви той. Юнал посочи, че всяка година от Руската федерация пристигат 4, 5 млн. туристи, като 75% от тях избират курорта Анталия. Според него обаче спадът в броя им се дължи не само на изострените двустранни отношения след свалянето на бомбардировача, но и на икономическата криза в Русия през последните 18 месеца.
Източник: pik.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че за турската страна това е само началото на санкциите, който очакват страната им ! Бизнесът им сериозно ще пострада! Сектори като недвижимите имоти и туризма и съпътстващите ги фирми за услуги ще бъдат най-потърпевши!

Край с големите проекти на Турция като турски поток и строежът на ядрената им електроцентрала! Край с големият износ на храни и зеленчуци, край,край с много бизнеси това неминуемо ще изправи доста бизнес кръгове против политиката на Ердоган и ЕООД-то им с Ислямска държава!

Така е когато играе по свирката на САЩ и с диктаторски приоми мачка народът си и бизнесът,социалният сектор и това се прикрива от послушните медии, който вече нямат свобода на словото, а са се превърнали в говорители на правителството! Тези негативи ще резонират с определени кръгове от населението на Турция и като прибавим това че насилствено вкарват корана и изучаването на арабски език в училищата ! Като добавим нагнетяването на отношенията с кюрдите! Логично е да предположим, че идва не само краят на Ердоган, но и на Турция!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Русия върна на Турция 108 тона пилешко месо, Турция с план „Червена линия“ С мотива за изтекъл срок на годност Русия върна обратно в Турция 108 тона пилешко месо и така задейства наказателните си мерки, Анкара готви свой ответен план. Руската инспекция за контрол на селскостопанската продукция в Калининград установи, че разтоварените на пристанище Балтийск ...

Рейтинг на публикацията

Оцени публикацията: 4.04 ( 10 votes)
0