изпрати новина
Водещи новини

Новият закон за МВР е врата през която ще влезе диктатурата

 Новият закон за МВР е врата през която ще влезе диктатурата

МВР ще бори тероризма като… забранява Интернет

Поредна невиждана демонстрация на глупостта си направиха управляващите чрез проекта на т.нар. „антитерористичен закон“. Той бе представен на заседание на правителството, на което присъства и главният секретар на МВР Георги Костов, като този път той изглеждаше сравнително трезвен. Въпреки това обаче, от текста на закона става ясно, че управляващите вероятно нямат шанс да изтрезнеят.

В опит да дадат повече власт на правителството за да бори терористите, от МВР и МО заедно са предложили абсолютно идиотски мерки, които не само няма да имат никакъв ефект, но дори изглеждат смешно.

Безспорният хит на глупостта е да може да се издава заповед, за „спиране на достъпа до Интернет“. Тъй като терористите ползвали Мрежата за пропаганда и за да „влияят на общественото мнение“, то можело да се приложи подобна мярка. Очевидно подобно нещо трезв ум не може да измисли.

Не съществува възможност да се ограничи практически достъпът до Интернет, след като има десетки различни начини да се влезе в Мрежата. И след като във всеки по-голям град има стотици безплатни точки за достъп. Как точно ако някой забрани на терориста „Добри Божилов“ (авторът на тази статия) да пише в Интернет, това ще се реализира?

Във всеки парк, във всеки хотел и във всяка втора кръчма има безплатно WiFi. Терористът Божилов ще може да продължи да тероризира народа, в пълно нарушение на заповедта министерска…

Абсурдни са и други текстове. Например „отнемането на паспорт“. Подобна мярка би имала смисъл, само ако сме извън ЕС. Но в ЕС, паспортът е фактически ненужен, а документ за пътуване е личната карта, или дори шофьорската книжка. Т.е. терористът спокойно може да пътува из целия съюз, въпреки че Бат Бойко в България му е отнел паспорта.

bulpress tv

Лична карта или шофьорска книжка засега няма идея да се отнема, но нищо чудно гениалното ни правителство да стигне и до там. Само че тогава ще създаде абсолютни личности-фантоми, които ще бъдат без документи напълно законно и ще се шляят по улиците немили клети недраги, и с автомат „Калашников“…

Независимият депутат Велизар Енчев пусна декларация срещу проекта, като го нарече тоталитарен, а военният министър – шеф на „военна хунта“. Действително в закона има много елементи на навлизане в личното пространство и нарушаване на човешките права. Той е по същество противоконституционен, а заплахата от тероризъм не предвижда нарушаване на Конституцията. Реално трябва първо да се промени Конституцията, а след това да се приема подобен закон. Но вероятно управляващите предвиждат, че контролират Конституционния съд и той няма да се намеси.

По принцип темата е сериозна. Готви се закон, с който администрацията ще може да издевателства над всеки един гражданин, като го обяви за „заподозрян за терорист“. С оглед на опита от други подобни закони, можем да очакваме разрастване на корупцията и използване на новите възможности за рекет и изнудване. Въпреки това, с оглед на неповторимата демонстрация на глупост, която лъщи от управляващите, въпросът може спокойно да се приеме и иронично, а деспотичните напъни да бъдат преборени със силата на смеха…
Източник: gudelnews.com/

Ние от Blife.eu се чудим как терористите ще борят простотията ?

Въпросът наистина е сериозен и този закон на практика е входната врата през която влиза тоталната диктатура!

Край със свобода на словото и всеки може да бъде прекършен и наведен, всеки може да бъде елиминиран и няма критика, няма опозиция, а има една власт и това е !

Това не трябва да се позволява, това не трябва да бъде така! Това са новите по-тежки окови на Вашият свят, събудете се !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. That adsersdes several of my concerns actually.