Позиция

Позиция

Русия: Плевнелиев да се въздържа от гръмки и странни изявления

„Интервюто на президента на България Росен Плевнелиев пред британския вестник „Индипендънт“ страда от „дефицит на аргументация“, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Държавният глава заяви пред британското издание, че Русия готви „хибридна война“ на Балканите, целяща да дестабилизира Европа, и поиска ЕС и НАТО да направят повече за спиране на надигащата се заплаха от руска агресия.

„Това очевидно е дефицит на аргументация. Позиция се повтаря вече с използвани тезиси“, посочи дипломатката. Тя посъветва „да бъдат намерени компетентни помощници, които биха могли да предпазят българския държавен глава от по-нататъшни груби грешки, а те по-скоро са такива, и да се използват професионални термини за описване на случващото се“.

„Бихме искали да се надяваме, че позиция на президента (на България) ще се въздържи занапред от такива неоснователни и гръмки, странни изявления“, каза Захарова.

Efekt 2

Според нея „русофобията е тенденция от миналия сезон“. „А през новия сезон на мода са прагматизмът и реализмът. Бихме посъветвали тези, които предпочитат да следват модата, без да имат собствен стил, да следят световните тенденции“, отбеляза говорителката на руското МВнР.
Източник: www.mediapool.bg/

Ние от Blife.eu казваме, че позицията на Кремъл в този случай е твърде сдържана и на езикът на дипломацията са прекалено сдържани ! Президентът ни многократно и целенасочено в редица изказвания се изказва крайно обидно и незачитайки Историческата ни памет обижда Русия ! Той методично и абсолютно целенасочено с грубо и недопустимо за езикът на дипломацията не веднъж омаловажава ролята на Руските солдати за спасението на България от турско робство! Този Американски слугинаж прозираше още в далечната 2013г.,когато той държеше новогодишното си изявление и точно когато акцентираше за Българската природа показаха Американски вместо Български планини ! В посещението си в САЩ говорейки пред Българите в чужбина президента каза „Моите пътувания ще бъдат вече предимно на Запад за разлика от някои мои предшественици“

То голямо подмазване на западните си колеги и да се прави евроатлантик, което си е една добра метаморфоза за един бивш комсомолски активист, нали? Предният гаф е политически свързан и с този, който ще опишем сега. В словото си за 3 март 2012 година Плевнелиев отдаде почит на българските възрожденци, революционери и опълченци, но не спомена приноса на руските, румънските, украинските и финландските воини в Руско-турската освободителна война. Той не спомена дори името Русия. Това може да бъде окачествено единствено като политическа провокация. Защото никой не искаше от него да дава оценки на освободителните действия или на историята след това, а просто да отбележи историческия факт. Президентът не го направи.

Според непотвърдени източници даже и се заговори за спиране на охраната на Паметника на Шипка ! Всички знаем ако се спре охраната братята роми какво ще направят със Светинята ни ! Според не потвърдени източници дори се е заговорили за поставяне на плоча в памет на загиналите турци там на Шипка! Не спира до тук слагачеството на Президента ни! На първото му посещение при нашия контингент в Афганистан Плевнелиев се качи на американски самолет. За първи път български президент отиде на държавно посещение в друга страна със самолет, на който го няма герба на страната ни. Администрацията на президента без проблем бе приела услугите на американското правителство да осигури транспорт до Афганистан. Да сте чували обаче някога американският президент да е летял на самолет на чужда държава при своя мисия? Да сте чували това се прави от някой друг европейски лидер? Приемайки полета с американския самолет Плевнелиев май много ясно показа кой точно се разпорежда в България.

Пред средата на 2014г Плевнелиев се забърка и в друг високоволтов скандал. Той взе участие в традиционната за мюсюлманите вечеря-ифтар, която се прави в края на Байряма в хотел в Пловдив. На срещата обаче не бяха допуснати никакви български журналисти. За разлика от това турските колеги имаха свободен достъп до събитието на което присъстваше и вицепремиерът на Турция Бекир Боздаг заедно с голяма делегация от южната ни съседка. По-късно от турските медии стана ясно, че с позиция  на Росен Плевнелиев, той е благодарил на турския вицепремиер Бекир Боздаг за това, че Турция е осигурила втора Родина на българските турци, прокудени от режима на Живков и установили се в Турция след „голямата екскурзия“ от 1989 г. и дори се е ангажирал с това да съдейства за връщането на част от вакъфските имоти. Слава Богу, че тези помпозни думи останаха само празни приказки.

Като добавим, че на сайта на правителството бяха написали, че траките са изчезнали, а по принцип Българите са тюрки и ние се чудим този президент на Българите ли е или на Америка и Анкара, но не и на Българският суверен, който трябва да представлява у нас и по света !

В колажа са използвани детайли от ненадминатият майстор на политически колажи Иво Ангелов по известен като Свободен Човек !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.