Последният арестуван политик

Последният арестуван политик

На днешната дата през 1990 година превратаджиите демократи арестуваха Тодор Живков

Той е обвинен за главен виновник за икономическата криза в България. На 18 януари е издадена заповед за арестуване на Тодор Живков и други дейци на комунистическата партия, обвинени в подбудителство към национална вражда. На извънреден конгрес – 30 януари – 2 февруари 1990 г., превратаджиите Демократи избират нов председател на Висшия съвет на партията – Александър Лилов, и приемат Манифест за демократичен социализъм в България, както и нов устав на партията.

През февруари 1991 г. започва процесът срещу Тодор Живков и Милко Балев. Живков е обвинен, че за периода от 1962 г. до 10 ноември 1989 г. като първи секретар и генерален секретар на ЦК на БКП, председател на Министерския съвет и председател на Държавния съвет е превишил властта и правата си с цел да набави за себе си и други лица облага за 26 516 039 лв. Обвинението срещу Милко Балев е, че за периода 1978-1986 г. чрез използване на документи с невярно съдържание от различни издателства е получил без правно основание 39 392 лв. На 9 февруари 1996 г. двамата са оправдани.

Днес ние поглеждайки назад във времето установяваме, че репресивният апарат, който бе създаден по времето на тоталитаризмът е станал далеч по-лош. Днес съдебната система и прокуратурата имат норми за изпълнение като брой осъдени, а следователите получават бонуси за всеки един осъден ! Репресивният апарат се е превърнал в касов апарат, който не е вързан към НАП, а директно към мафията или някоя ПП централа, което си е същото!

Вече не арестуват за политически виц, но пък те пребиват пред вас с думите „до кога ще пишеш” или ти се завеждат абсурдни дела не от потърпевши на репресивният апарат ами именно от негови добри кадри ! Или пък безследно изчезваш и никой не пита къде си. Колко са случаите да се самоудушат по пътя към ареста или уж се самопростреляли с пистолет на някой от служителите? Колко са случаите и на арестувани да не излязат живи от арестите колко? Дълъг е списъкът с начините по който се симулират инфаркти и ред други причини за запушване на оста!

Efekt 2

Истината е, че тогава Горбачов продаде големият брат и той ни изостави в прегръдката на Янките ! От тогава насам всички ние знаем какво ни се случи, но това което ни предстой е далеч по-страшно ! Днес всеки, който си спомня времето на Тодор Живков въздиша с носталгия, но уви връщане няма ! Днес всичко е покварено и разрушено, съсипани са милиони съдби, съсипана цялата икономика, съсипано земеделие, рудодобив, няма тежка промишленост за лека и дума да не става, няма го безплатното здравеопазване, а за Хипократовата клетва никой не си спомня !

Говориха ни за свобода и свободна воля ама май не било за нас, а за тях олигарсите, мафиотите и политиците за който не само е сляпа Темида ами и глуха ! Някога през така опасният комунизъм не се заключваха вратите на домовете и децата играеха на улицата на воля, нямаше празен хладилник и всеки от нас ходеше на почивка, стресът липсваше, а болестите бяха далеч по-малко! Храната бе БДС стандарти, а нитрати и ГМО нямаше и всяко семейство имаше собствено жилище, вила и кола и по няколко спестовни сметки за децата и по няколко от баба и дядо за внуците! Убийствата бяха изключително рядко, а думи като рекет, грабеж и финансова пирамида научихме доста след това ! Безработица нямаше, а циганите как така умееха да учат и да ходят на рабата и не крадяха така и не си спомняме ! Старите хора имаха спокойни старини и достойна старост – ходеха на санаториуми и на екскурзии, а днес нямат достойнство и хляб на трапезата си !

А каква армия имахме – втора след Руската по линия на СИВ. Днес е друго имаме свободата ама не точно –  има и много стоки ама нямаме пари да си ги купим, банките ни взеха къщите или плащаш вноска или си на пътя. Земята ни отиде в ръцете на изкуствено създадени земеделски арендатори с подкрепата на Европейският съюз ! Циганите се погрижиха за вилите ни, а колите от онова време отидоха за скрап ! Земята ни отровена с хербициди и пестициди внесени от чужбина, а небето ни опс небе нямаме вече от скоро май е Турско каква ирония нали, ще го пазят тези който на 18-януари пък през 1985г. на среща на Политбюро на ЦК на БКП с първите секретари на окръжните партийни комитети е отчетено, че до момента са сменени имената на 310 000 български турци, и за първи път са говори за „възродителен процес“. Днес техните синове и внуци ще охраняват територията ни или територията си ?

Ирония или не днес ставаме свидетели,че няма осъден нито един политик или мафиот, което си е почти същото! Просто сферите на влияние са със различни методи и похвати ! Но пък няма бизнесмен, които са отказали да напълнят касите на ГЕРБ или на ДПС, защото те са по затворите за назидание . Няма и бизнесмен, който да не си плаща днес данък спокойствие и колко си е спокоен всеки сам си знае!

Днес ако беше жив Тодор Живков какво ли щеше да ни посъветва – не можем да върнем социализма, но можем да си върнем достойнството, можем да потърсим сметка на всички народни изедници, можем да възродим празниците, фолклорът и обичаите си, можем да възродим спортът като модел на възпитание у младите, можем да запретнем ръкави и да върнем казармата и трудови войски, който за нула време ще направят така мечтаните от Бойко магистрали, можем да възстановим лозови масиви, овощни градини, консервени фабрики и горски масиви, животновъдството и други отрасли, който са нужни за изхранването на този народ и да превърнем България в аграрна с развит туризъм страна! Можем да попитаме големият брат дали пак ще ни купува консервите и дали пак ще ни оборудва армията, можем много неща, но не искаме, а искаме да сме бедни, искаме да се караме, да се делим на леви и десни сякаш има разлика между тяхната алчност !

89% от Българските граждани без значение от религия или партийно самоопределение на демократи или социалисти, патриоти или националисти искат едни и същи неща:

Искат спокоен живот, който държавата трябва да им го гарантира !

Искат справедливи доходи, с който спокойно да могат да си посрещнат всички сметки и прехранване и да има остава по някой пара да си спестят !

Искат безплатно здравеопазване, което да е в грижа за човека, а не в грижа на фармацевтичната мафия !

Искат да могат да изучат децата си и да им помогнат да се реализират тук у нас за да могат да ги наглеждат и да са до тях и те да им помагат, а от своя страна да се радват на внуци и спокойни старини !

Всички искаме едно и също, но няма да ни позволят да се обединим, защото съединението прави силата и тогава мафията е по-слабата страна!

Сега слушайте всеки час за изнасилени, убити и ограбени! Днес е съседката, утре бабата на пейката,а кога ще си ти не знаеш, но няма да си пропуснат да знаеш мафията не пропуска никой ! Някога най-лошото нещо дето можеше да ти се случи бе някой да ти открадне чистачките на колата, а днес чистачки има навсякъде, но друго няма – няма човещина, няма здраве, няма нищо човешко !

Честита Ви демокрация, но не се притеснявайте има една народна приказка „че от лошо има и по-лошо″! Да благодарим на Бойко Борисов и на Местан с тяхното кафе решиха, че след демокрацията идва ислямизацията с подкрепата на всички Евроатлантически ценности, а НАТО просто ще охранява случващият се процес ! Може би думите на Тодор Живков щяха да същите, който Стефан Иванов е пресъздал в своят колаж под псевдоним Art Deco !

Последният арестуван политик

Екипът на Blife.eu Ви благодари, че сте наши читатели! Молим Ви споделяйте нашите публикации, така ще ни помогнете да се развием!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.