Вижте как Владимир Путин бори корупцията в Русия

Вижте как Владимир Путин бори корупцията в Русия
Владимир Путин: Ред и дисциплина в Московската община ще има !

Мярката е част от усилията за борба с корупцията!

94% от служителите в градската администрация на Москва ще преминат тази година през тест с детектор на лъжата като част от усилията за борба с корупцията.

Новината съобщи заместник-кметът на руската столица Наталия Сергунина, която отговаря за икономическите въпроси. Тя отказа да поясни какво ще се случи с останалите 6%, които няма да бъдат подложени на изследването.

Efekt 2

Тестовете ще преминат 1600 чиновници, а някои от тях ще бъдат подложени и на анализ на гласа.

Това са част от мерките за борба с корупцията, с който Владимир Путин затяга редиците на държавната машина !

И ако в България имаме приказка „ЧЕ КОЕТО НЕ СЕ ОПРАВЯ С ПАРИ, СЕ ОПРАВЯ С МНОГО ПАРИ“ то в Русия имат друга приказка ‘ЧЕ В РУСИЯ ПРОБЛЕМИТЕ СЕ ОПРАВЯТ ПО ДВА НАЧИНА – ИЛИ С ПУТИН, ИЛИ С КАЛАШНИКОВ” !

В България не се предприемат реални мерки за борба с корупция, а напротив тенденцията е обратна !

Ние от Blife.eu бихме предложили конкретни мерки за това:

Например промяна в законодателството и висши магистрати и съдии да могат да носят отговорност пред закона за решенията си!

Да се ограничи достъпът на хора до гишета и каси, защото това е предпоставка за даване на подкупи и подаръци !

Всички документи да се издават и получават по куриерски фирми и пощенски услуги както и по електронен път !

Да се ограничи досегът на молител и изпълнител и така няма как да си поискат пари или да им предложат пари за дадена информация, услуга или каквото и да е – няма гише, няма каса и няма корупция !

Но трябва и политическа воля за това, а до сега за 26 години ние не видяхме нещо такова, не чухме и някой да предложи нещо такова !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.