Войните на Один искат мъст

Войните на Один искат мъст

“Войниците на Один“ бродят из финландските градове в търсене на мигранти-мюсюлмани

Членовете на организацията смятат, че ислямските натрапници увеличават престъпността

Efekt 2

Група расисти патрулират улиците на те градове в търсене на мигранти-мюсюлмани. Така наречената организация „Войници на Один“ марширува с маски и черни якета навън въпреки температурите, падащи под минус 30 градуса, пише The Daily Express, цитиран от „Фокус“.

„Войниците на Один“ смятат, че помагат на полицията, която не успява да се справи с увеличаващата се престъпност в страната.Според тях за това са виновни „мюсюлманските натрапници“. Организацията е създадена миналата година в граничния град Кеми – входна врата за мигрантите в страната и бързо набира популярност.
Полицията съобщава, че броят на изнасилванията в страната се е удвоил през 2015 година. Правителството обаче призовава самоорганизираните милиции да прекратят с патрулната си дейност. „Това е принципна позиция – полицията отговаря за закона и реда в страната. Гражданските патрули не могат да изземват правомощията на полицията“, категоричен е министър-председателят на Финландия Юха Сипиля. В същото време обаче патрулирането без нанасяне на вреда не може да се определи като престъпление.

Междувременно на сайта на „Войните на Один“ пише, че „ислямските натрапници увеличават престъпността“. Те се определят за „патриотична организация, бореща се за бяла Финландия“. Полицията съобщава, че членовете на организацията често имат криминални досиета и връзки с неонацистки организации.

10636130_689844621109158_83867125357959889_n
И в България има войни на Один и аз лично се запознах с един такъв Викинг, който членува в Мото клуб “Велика България”!
Снимки архив: Стефан Иванов !

Източник:bultimes.com

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.