Главният мюфтия на Русия: Ние сме Българи +ВИДЕО

Главният мюфтия на Русия: Ние сме Българи +ВИДЕО

Главният мюфтия на Русия за произхода на татари и башкири: Ние сме българи

Видеозапис на част от лекция на Главния мюфтия и Председател на Главното духовно управление на мюсюлманите в Русия шейх ул ислам Талгат Сафа Таджудинз,касаеща произхода на Волго-уралските народи (татари и башкири) и отношението на ислямското духовенство в Русия по тази тема. Говори за подмяната на етнонима на волжските българи и тяхното обявяване за татари, въпреки, че точно те са задържали за известно време татаро-монголското нашествие към Русия към цяла Европа. Той казва и, че „нашите предци, българите на Аспарух, и на Балканите се обединили със славяните и са образували държава през VII век“.„Даже Киев е създаден от българи и от славяни. До приемането на християнството, там е имало и български хан, и славянски княз“ – казва още Талгат Сафа Таджудинз.

Вижте Видеото:

Efekt 2

Както и че: „Нашите православни братя наричат нашето отечество Свята Рус, и ние напълно се присъединяваме към това, защото Родината е свято понятие.
И нейната основа е Киевска Рус, и в същото време и България (Волжска България – б.р.).
Други държавни образувания по това време не е имало.“
Източник : budnaera.com

Ние от Blife.eu знаем че мнението на Главният мюфтия на Русия със сигурност няма да се понрави на ДПС и тяхната политика както и на политиката на смиреното анти-българско правителство !
Според сайта на президентството на република България по принцип Българите са тюрки, а според Тюрките казват че сме Българи нещо се объркахме !
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator