ИД,ЦРУ и Фейсбук – 3 х 1 + Турция

ИД,ЦРУ и Фейсбук - 3 х 1 + Турция

Ултиматумът на Ирак изтече, Ердоган отказа да изтегли войските си

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турските войски няма да напуснат територията на Ирак, предаде “Дейли стар”.

Думите му идват в отговор на ултиматума на Ирак от 48 часа, който страната даде на Анкара, за да изтегли войските си от земите ѝ – в противен случай тя ще бъде принудена да използва “всички възможни опции” за реакция.

Efekt 2

Ердоган подчерта, че армията му е там, за да обучава въоръжени милиции на кюрдите в северната автономна част на Ирак в борбата им с ИД, а не, за да завоюва нещо. Той поясни, че представителите на Турция, САЩ и Северен Ирак ще се съберат на 21 декември, за да обсъдят присъствието на турски войски в чуждата държава.

На 4 декември Турция разположи групировка от въоръжените си сили, включително няколко десетки военни, танкове и артилерия, в лагер на кюрдското опълчение „пешмерга” в Ниневия – на 80 километра от границата си. Там Анкара обучава кюрдски бойци за атака на Мосул, който е в ръцете на групировката „Ислямска държава”.

Междувременно Ердоган поздрави създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг за отворената му позиция спрямо мюсюлманите. Зукърбърг обяви, че мюсюлманите винаги ще са добре дошли във Facebook, където ще направят всичко възможно да създадат мирна и безопасна среда за тях.
Източник: offnews.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че именно в тези лагери и други такива се обучават джихадисти, който се бият на страната на Ислямска държава. Там има и обучаващи от ЦРУ естествено тази информация се знае от всички и затова САЩ ще вземе своята страна на Турция ! Нима арабската пролет не бе запалена през Фейсбук, нима Зукърбърг не харчи стотици милиони за безмоторни самолети, който да доставяли интернет в места където нямало, но пък за сметка на това в тези региони има войни на Ислямска държава, който всички комуникации както и кореспонденцията им между техните крила и спящи клетки за атентати става именно само и единствено през Фейсбук. А тези самолети няма ли да шпионират всички горещи точки и не само? Не беше ли този Зукърбърг, които заедно с прецедателят на ООН не обеща безплатен интернет във всички временни лагери за настаняване на мирнигранти ! Не стига, че глобалната мрежа Фейсбук създадена от ЦРУ обслужва тероризмът и диктаторите по светът ами не го и крият и публично се поздравяват !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.