ИД разполагат с химическо оръжие

ИД разполагат с химическо оръжие

„Ислямска държава” използва химическо оръжие срещу иракските кюрди

Терористичната групировка „Ислямска държава” е използвала химическо оръжие против иракските кюрди, пише The Sunday Times, като се позовава на видеоклип, заснет преди около два месеца в района на град Махмур, провинция Ербил.

Кадрите, заснети на фронтовата линия край Махмур, на 60 мили (97 км) от Мосул, показват, как при минометен обстрел кюрдските въоръжени милиции Пешмерга са обгърнати от огромен облак бял и светлокафяв газ. Отначало се чува, как бойците, намиращи се на 100 ярда (около 90 м) започват да си разменят шеги. Но когато димът започва да се движи в тяхна посока, шегите незабавно утихват.

Efekt 2

Според The Times, този материал е бил предаден на британския доброволец и ветеран от войната в Персийския залив Алан Дънкан, който е избрал да се сражава на страната на кюрдите в борбата срещу „Ислямска държава”. По негови думи, 20 бойци от кюрдските милиции са били хоспитализирани след тази химическа атака със сериозни травми в дробовете и дихателните пътища.

Дънкан не изключва възможността използваният газ да е амоняк, произведен в специалната фабрика за химическо оръжие на „Ислямска държава” край нейния бастион в Сирия – град Рака.
Източник: www.cross.bg/

Ние от Blife.eu ще добавим, че след като лидерите на Ислямска Държава са в Европа и имаме потвърждение, че използват Химическо оръжие трябва ли сериозно да се притесняваме, че може утре да го използват срещу нас тук цивилните за да всяват ужас и респект?

В цивилният живот имат лесен достъп до всякакви химикали и материали за да създават подобни оръжия ! Все пак да не забравяме, че те са минали обучение в лагерите от агенти на ЦРУ, който сме сигурни, че са ги обучили добре ! Можем само да се надяваме, че при такива атентати ще има по-малко жертви !

Специално нашето правителство е неспособно да противодейства на терористични атака в България ! Службите ни са заети с други работи – да следят и пазят контрабандата ! Както и да се води двойно счетоводство на улицата с разпространение на зависимости между нашите деца ! Няма как да се разчита на бдителността на червените бабички, защото те не са обучени в антитерористична дейност !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.