Лицето на терора в Париж

Лицето на терора в Париж

Тероризъм в Париж, Франция е затворена

Над 120 души загинаха при серия от атаки в столицата, нападатели взеха 100 заложници в концертна зала, много от тях вероятно са загинали. Франция затвори границите си

На шест места във френската столица Париж в петък вечерта е имало стрелба, а експлозии са се чули близо до националния стадион в предградието Сен Дени.

Efekt 2

Броят на жертвите непрекъснато расте, като последното число, съобщено от френските медии, е най-малко 120 убити. Ранените засега са 200, от които 80 тежко, твърди източник на AFP. Осем нападателя са мъртви, от които седем са се самоубили, а един е бил застрелян от полицията.

Френският президент Франсоа Оланд обяви, че страната затваря границите си. Въвеждат се извънредно положение (за пръв път от 1945 г.), както и ограничения в придвижването около Париж. Части от столицата също ще са на специален режим. Гражданите на Париж снощи бяха призовани да не излизат от домовете си. Около 1500 военни вече са разположени в града. Граничните и митнически власти проверяват всички хора, багажи и превозни средства, които влизат и излизат от Франция.

“Не можем да допуснем да влязат хора, които да извършат още такива неща”, заяви Оланд по повод затварянето на границите. “Ние знаем кой и откъде ни атакува, знаем кои са тези терористи”, допълни президентът.

Най-тежката стрелба: в концертна зала

Според френския всекидневник Le Monde най-тежко е било нападението в залата за концерти Bataclan, където нападателите, най-малко трима на брой, са убили охраната след 22:00, влезли са по време на концерта на американската метъл група Eagles of the Death Metal и са открили огън в тъмното. Равносметктата според френската полиция, цитирана от АФП, е за 70 убити. Други медии съобщават за 80. BBC цитира очевидец на нападението в концертната зала, според когото нападателите са били петима или шестима и по време на атаката са споменали Сирия. Друг очевидец пък е заявил, че нападателите са стреляли директно в тълпата. Залата се намира близо до бившата редакцията на сатиричното издание Charlie Hebdo, където в началото на годината терористи убиха 12 души. Според Liberation полицията е извършила щурм на залата.
Източник: www.capital.bg/

Ние от Blife.eu питаме това ли е езикът на толерантността ? Това ли е зловещият сценарий, който очаква цяла Европа, това ли е ? Нашето правителство, което любезно кани всички мигранти тук в България! След обявяването на Хизбула за нелегитимна заради Сарафофската постановка, дали и България не е мишена ?

Бог да пази България, че нямаме армия, полицията ни е бедна и слаба, а правителството нехае по престъпен начин за нас обикновените хора!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.