Москва изпраща системата SA-22 в Сирия !

Москва изпраща системата SA-22 в Сирия !

Русия праща ракетна система в Сирия – Fox: Русия пое ръководството на военните действия в Сирия

Москва изпраща модерна зенитна ракетна система в Сирия, съобщават западни източници. Според западни представители системата SA-22 ще се управлява от руски войници, а не от сирийци.
Руски източник заявил, че това няма да е първата доставка на системата “Панцир Ес-1” (SA-22 по класификацията на НАТО) за Сирия. Москва изпратила такива ракети през 2013 г. Сега има планове да се изпрати нова партида, казал източникът, без да уточни доколко е напреднал процесът. Версията на SA-22 на път за Сирия била по-нова от предишните, вече разположени там, предаде Ройтерс, цитирана от „24 часа“.
Същевременно Русия предупреди международните авиокомпании за планирани ракетни стрелби по време на военноморски учения в Източното Средиземноморие. Руският военноморски флот извършва учение от 8 до 17 септември на около 70 км от сирийското пристанище Тартус. /blitz.bg/
Fox: Русия пое ръководството на военните действия в Сирия
Разширяването на руското военно присъствие в Сирия започна скоро след визитата в Москва на иранския генерал-майор Касем Сулеймани, командващият подразделението ”Ал Кудс” на Корпуса на стражите на Ислямската революция, отговарящо за трансграничните операции на гвардията. Това съобщава телевизионния канал Fox News, позовавайки се на свои източници в американското военно ведомство. Според информацията, Русия не само помага на Асад, а руски военни участват в ръководенето на военните действия в хода на гражданската война, твърди Fox News. Преди това са се провели преговори между руския президент Владимир Путин, министъра на отбраната Сергей Шойгу и генерал Касем Сулеймани. След срещата им в Москва Русия е започнала бързо да разширява военното си присъствие в Сирия.
По данни на американското разузнаване, в Сирия се намират най-малко 1000 руски военни, част от които охраняват бази. Представител на разузнаването е съобщил, че Русия увеличава присъствието си в Сирия по примера на американците в Афганистан и Ирак.
Според тези данни, Русия доставя в Сирия по море бронетранспортьори, танкове, хеликоптери, безпилотни летателни апарати за разузнаване и др.
На официално равнище руското правителство подчертава, че в Сирия се намират само военни специалисти, помагащи на сирийските военни да усвояват доставената техника.
Президентът на САЩ Барак Обама междувременно за първи път коментира информацията за руските военни в Сирия. Той заяви, че, вероятно, сирийският лидер Башар Асад ги е поканил, надавайки се да се задържи на власт. Американският президент добави, че Русия напразно се опитва да помогне на Асад. По думите му, „руският план е обречен на провал”. /blitz.bg/
Източник : blitz. bg и burgas-podlupa
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Efekt 2