Новият световен ред или ред в хаоса

Новият световен ред или ред в хаоса

Новият световен ред зависи от Русия и Китай, а не от САЩ

В последно време Русия ефективно действа по няколко направления, едновременно занимавайки се с регулиране на кризисни ситуации и като развиват партньорски отношения с Китай. В перспектива укрепването на връзките между Москва и Пекин ще достави на Вашингтон не малко проблеми, пишат експертите Мишел Шеван-Коетци и Ексел Хелман в своя публикация в The National Interest.Москва установява по-тесни военни, икономически и енергийни връзки с Китай, като си осигурява алтернативни експортни пазари и допълнителни зони за политическо влияние, а Китай най-после ще може да даде отпор на САЩ, които с всички сили се опитват да попречат на създавания нов световен ред.

САЩ виждат в сътрудничеството на Москва и Пекин сериозна заплаха за своите интереси в Азиатско-Тихоокеанския регион (АТР). Русия при това играе ключова роля в модернизацията на китайската армия.

Efekt 2

Освен това, укрепването на съюза на двете държави може да подкопае способността на САЩ при налагане на своите интереси в икономическата и финансова сфера. Например китайско-руското сътрудничество може значително да смекчи последствията от санкциите против Русия. Миналата година Москна подписа споразумение за валутен суоп с Пекин за 24,5 млрд долара – то трябваше да намали зависимостта на Русия от долара и едновременно да придвижи юана към валутния пазар.

Като цяло финансовото взаимодействие на двете страни ще спомогне за формиране на имидж на САЩ като слаб играч особено по отношение на ролята на долара на световните пазари, се казва в публикацията.

Динамичността та АТР и вероятността за още по-тесни отношения между Китай и Русия ще оказват сериозно въздействие върху световната икономика и глобалната стабилност на планетата през 21 век, с казва в публикацията.
Източник: www.blitz.bg/

Ние от Blife.eu ще припомним на САЩ,които управляват НАТО като тяхна военна фирма законите на Нютон: „Вторият закон на Нютон: „Сила, действаща на системата отвън, води до ускорение на системата.” F = m.a
Трети закон на Нютон: „Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.”

Законите на физиката както и неписаните закони сочат само едно – Русия ще трябва да положи усилия да стане световен лидер измествайки Америка! Индия, Китай ,Северна Корея се стягат за война във всички аспекти ! Американската пирамида изградена на основата на поставяне на зависимости и хаос и войни, които имат една цел да заситят Американската икономика, а алчността и е огромна и това е нещото което ги води към самоонищожение!

Скоро една по една държавите ще започнат да преминават на страната на мира и това е естествената реакция на човекът! Популярността на Путин е надминала всякакви граници и светът вижда в него спасител ! Сега Русия е изправена пред едно ново предизвикателство и то е да създаде нова мощна икономика, която да задоволява нуждите на страната им както и на страните който една по една ще идват към тях !

Китай е страната която има най-голям износ в целият свят и това няма да бъде проблем като се има в предвид, че Русия пък е страната с най-много ресурси . За какви санкции говорим като ефектът от тях ще бъде нулев и даже обратен ! Едно е да създаваш хаос, а друго е да създаваш ред в хаоса !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.