Свръхзвукови бомбардировачи ще мачкат ИД

Свръхзвукови бомбардировачи ще мачкат ИД

Русия с нов въздушен план в Сирия! Пуска в ход свръхзвукови бомбардировачи!

Русия разработи нов план за въздушна операция против ИД в Сирия, предава РИА Новости. Това ще става с 25 свръзхзвукови стратегически бомбардировачи за удари на далечни разстояния, предава Министерството на отбраната на Русия.

Екипажи на руските стратегически ракетоносители Ту-160 и Ту-95МС вече се върнаха в базата след изпълнение на задачите по нанасяне на удари по позиции на бойците. Екипажи на бомбардировачът Ту-22М3 все още изпълняват бойни задачи, заяви командващият на този тип авиация Анатолий Жихарев.

Efekt 2

Ракетното въоръжение на Ту-22М3 се състои от една ракета (под фюзелажа) или две ракети (под крилото) Х-22Н, предназначена да унищожава големи наземни или морски цели от разстояние 240-500км. Освен това бомбардировачът е въоръжен с хиперзвукова ракета с малък обсег за унижожение на стационарни наземни цели или радио-локационни станции (РЛС). Шест ракети от този тип могат да се разположат във фюзелажа и още четири на външни точки на окачване под фюзелажа и крилото. Бомбите, които Ту-22М3 може да носи са както конвенционални, така и ядрени. Общата им маса може да достигне 24 000кг.
Източник: velikabulgaria.eu/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.