Турция се закани на Русия

Турция се закани на Русия

Руски войници насочиха зенитни ракети при преминаването на боен кораб през Босфора край Истанбул, Турция определи това като провокация.

Демонстрацията на зенитчика от борда на „Цезар Куников“ предизвика вниманието на стотици рибари и жители на турския мегаполис, както и на пътниците в кораби и фериботи, свързващи европейската с азиатската част. За преминаването на руската флота не е имало предварително уведомяване, съобщават Ройтерс и БГНЕС. „След като се разрази кризата около сваления руски бомбардировач, за пръв път се случва подобна демонстрация на бойна готовност, това е безпрецедентна провокация.

Има строго установени правила за преминаване през Босфора и те са валидни за съдовете на всички страни. Да, това е провокация, демонстрираща агресия и заплаха, на която ние ще дадем правилния отговор“, коментира външният министър Мевлют Чавушоглу.
Източник: paparak.bg/

Efekt 2

Ние от Blife.eu ще коментираме това изказване като крайно и безпочвено ! Да припомним, че именно Турция свали абсолютно преднамерено руски самолет, което по своему си бе обявяване на Война на Русия ! Руският кораб само е насочил оръдията си по евентуалната посока на агресия от страна държаща се агресивно и доказала се, че само търси повод за конфликт с Русия ! Това си е било предпазлив жест нищо повече ! Но интерпретацията на Турските власти вече са свързани и с закани това не е приемливо на езикът на дипломацията и е поредното доказателство,че Турция провокира Русия при всеки един повод ! В социалните мрежи хората се шегуват, че Путин ако иска с няколко ракети може да си направи няколко Босфора !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.