Америка пак поряза Борисов

Америка пак поряза Борисов


Пълен провали се възможността Борисов да се види на четири очи с Помпео в Давос
Американският президент отмени изцяло пътуването на делегацията на САЩ до швейцарския курорт заради продължаващата криза с бюджета.
Премиерът Бойко Борисов няма да може да се срещне с американския държавен секретар Майкъл Помпео в Давос на Световния икономически форум. Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени пътуването на американската делегация за Давос заради продължаващата криза с бюджета, информираха световните агенции. Форумът ще се проведе от 21 до 25 януари в швейцарския курорт.

„За това, че 800 000 забележителни американски служещи не получават заплата, както и за да осигури работа на своя екип на нужното равнище, президентът Тръмп отмени пътуването на своята делегация за Световния икономически форум в Давос, Швейцария“, се казва в съобщението.

Отначало се очакваше Тръмп да ръководи делегацията, но на 10 януари той написа в Туитър, че отменя тази своя визита заради ожесточени спорове между Белия дом и Конгреса за контрола на американско-мексиканската граница.

Efekt 2

След това двама представители на администрацията заявиха, че делегацията ще се ръководи от министъра на финансите Стивън Мнучин и държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео. В нейния състав трябваше да влязат търговският министър Уилбър Рос, представителят на САЩ за търговските преговори Робърт Лайтхайзър и Крис Лидл, заместник ръководител на екипа в Белия дом по политическите въпроси.

Така се провали възможността българският премиер Бойко Борисов, който ще води нашата делегация, да се види на четири очи с Майкъл пемпео. Двамата трябваше да обсъдят редица теми, като основната трябваше да бъде сделката за изтребителите Ф-16.

Пред бТВ бившият ни посланик в Швейцария Меглена Плугчиева изтъкна, че на предстоящия Световен икономически форум тази година няма да присъстват ключови фигури като Доналд Тръмп, Еманюел Макрон, Тереза Мей. Плугчиева, която в момента е посланик в Черна гора, цитира коментар от швейцарски вестник, който именно поради отсъствията на ключови световни лидери е обявил, че Давос тази година ще бъде като парти за рожден ден, но без участието на рожденика.

„В същото време ми се ще да считам, че Давос ще продължи да играе ключова роля като форум за стратегическа визия за развитието на света”, изтъкна Плугчиева. Тя отбеляза, че форумът дава възможност за много неформални срещи.
Източник: epicenter.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.