БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ИЗЛИШНА

БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ИЗЛИШНА

Скоро ще напишат нова история за нашите учебници !

В новите учебници “История славянобългарска” ще отстъпи място на „История африканоциганска” . Като се замислите на това правителство не му трябва Вапцаров, а ако е в учебниците неговата борба би звучала по-съвременно !

БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ИЗЛИШНА

Efekt 2

Борбата е безмилостно излишна.
Борбата както казват, е излишна.
Аз паднах. Друг арабин ще ме смени и… толкоз.
Какво тук значи някакъв си материал?!
Разстрел, и след разстрела смяна на собственост !
Това е толкоз просто и логично.
Но в робството ще бъдем пак със тебе, Бойко мой, защото днес Обама те обича!

Махнаха и емблематичното произведение на Никола Вапцаров „Песен за човека“ Може би, защото децата на нечовеците джихаджисти да не питат утре какво е човек ли?

Отпадат още „Зимни вечери“ на Христо Смирненски, явно на Фандъкова и на Лили Павлова им омръзна да обясняват, че през зимните вечери ги изненадал пак снегът !

На робите им е забранено и да шептят по между си и „Скрити вопли“ на Димчо Дебелянов, също се забраняват едно да казваш това не е за по телефона, но и да шептим ни е забранено вече !

“Тихият пролетен дъжд” на Николай Лилиев е надежда на само на природата да се захванем за зеленото, но за лападът и копривата, а не за доларите както правителството ! За сметка на това след като изхвърлихме българската история и класика от учебниците и в 8-ми клас ще учат гръцки митове дано поне акцентът там не е причината за смъртта на Орфей, но пък за сметка става ясно, че на мястото на Българската класика влиза “Хамлет” и “Декамерон” и ако не гледате телевизия днес утре пак и пак ще видите десетки хиляди случаи на Африкански „Декамерон” в цяла Европа със привкус на садо екранизация .

Ние от Blife.eu се извиняваме за грозната интерпретация на днешният прочит на покваряващото министерство на образованието, но ние също сме родители ! Ние също имаме деца и само с възмущение няма да стане нашата работа ! Ако някой ден се поровите в старите скринове със спомените от вашето детство намерете читанката и я разлистете и ще видите, че в нея има повече патриотизъм от колкото във всичките патриотични партии взети заедно ! Днес не става дума за възмущение или унижения, не става дума и за подмяна или обезличаване, а нещата са гавра с Всичко Българско и родно ! И ако Ви е останала една мъничка капчица гордост използвайте като протест не като поредната сълза с болка в гърдите ! Време е да възродим Будителите, а не да ги погребваме в общият гроб на забравата !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.