Бизнесът бяга от мутроландия

Бизнесът бяга от мутроландия

Инвеститори нанесоха жесток удар по властта: Губим желание да работим в България

Желанието на чуждестранните инвеститори да работят в България се понижава заради засилващото се впечатление за недостиг на върховенство на закона.

Това се казва в отворено писмо на десет смесени търговски камари в България до правителството и президента.

Efekt 2

В него се изразява съпричастност към усилията за промени в съдебната система и очаквания за независимост на магистратите.

“Нашето мнение е, че натрупаните и нерешени проблеми в правосъдието са системни

и изискват също такъв подход за тяхното елиминиране, подход, който да е основан на принципа на справедливостта и върховенството на закона и на стратегията за реформи, одобрена от Народното Събрание”, се казва в писмото.

В него представителите на търговските камари изразяват загриженост от “последните развития” около съдебната реформа, които създават впечатлението за дефицити по отношение върховенството на закона.

Освен до президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов, писмото е адресирано и до вътрешния министър Румяна Бъчварова, вицепремиерите Меглена Кунева, Томислав Дончев и Ивайло Калфин, както и до министъра на правосъдието Екатерина Захариева и председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Ето и пълния текст на писмото:

Долуподписаните камари изразяват загриженост от последните развития, свързани с осъществяването на дългоочакваната реформа на съдебната система и засилващото се впечатление, както в страната, така и сред международните инвеститорски среди, че в България има недостиг на върховенство на закона. Нашето мнение е, че натрупаните и нерешени проблеми в правосъдието са системни и изискват също такъв подход за тяхното елиминиране, подход, който да е основан на принципа на справедливостта и върховенството на закона и на стратегията за реформи, одобрена от Народното Събрание.

Създаденото усещане, че реформата не се случва, води до неувереност от страна на инвеститорите и действащите в страната икономически субекти. Понижава се желанието за инвестиции в България в полза на други държави. Има ли инвестиции, ще има динамична и развиваща се икономика. Това е ключът към развитието на България и успешното осъществяване на нужните реформи в останалите сектори, като здравеопазване, образование, околна среда, инфраструктура и т.н. Без икономика и без добавена стойност, постигната чрез законни средства и инвестиции, положително и устойчиво развитие в страната не може да се очаква. А от това страда и ще продължи да страда цялото общество. В крайна сметка, изчерпва се един от най-ценните негови ресурси — доверието.

Търговските камари вярват, че в правосъдната система има качествени професионалисти, отличаващи се с безупречен морал и почтеност, хора, познаващи проблемите и имащи воля за промяна, експерти, които работят за ефективно и справедливо правораздаване и защитават правото и доброто име и репутация на българската съдебна система. Търговските камари изразяват своята съпричастност с усилията за реални промени отвътре в правосъдната система, които осигуряват необходимата независимост на съдиите и магистратите. Камарите вярват, че тези хора знаят как и могат да осъществят така нужните реформи.
В заключение долуподписаните камари биха искали да подчертаят, че нито една реформа на правосъдната система не би била възможна без политическа воля за прилагане на закона. Реформа не означава само законодателстване, но и изпълнение и прилагане на законовите норми – това ще повиши доверието на българското общество и бизнеса в правосъдната система.

С уважение,

Американска търговска камара, Красимира Чемишанска, Президент на УС
Бизнес клуб Белгия-България-Люксембург, Франк Янсен, Президент
Британско-българска бизнес асоциация, Дейвид Хампсън, Председател на УС
Българо-швейцарска търговска камара, Бони Бонев, Председател на УС
Германо-българска индустриалнo-търговска камара, Митко Василев, Главен Управител
Италианска търговска камара в България, Марко Монтеки, Президент на УС
Камара на испанската промишленост и търговия в България, Алберт Марко Гомез, Председател
Конфиндустрия България, Роберто Маскали, Директор
Френско-българска търговска и индустриална камара, Стефан Дюлае, Председател на УС
Холандска търговска камара в България, Кос Схаутен, Председател
Източник: bnews.bg/

Ние от Blife.eu можем да кажем, че това е културното и не ставате, защото Вие сте престъпници и мафиоти ! По-точно не Вие, а правителството Ви ! Защо ли да искам да Ви припомня мутренските години когато всеки плащаше данък спокойствие и на всяка бакалия и фризьорски салон, на всяко магазинче и дори ресторант имаше стикер СИК или ВИС 2 и други който казваха не пипай тук пазим ние и срещу малка сума наистина мутрите въдворяват ред и дисциплина в бандитският свят ! Днес обаче едно от светилата на СИК яхна държавната машина и страната ни се превърна в мутроландия  не на мутрите, а на една единствена мутра наричана и с име от бостанската флора ! Та днес няма такса спокойствие има нещо друго цялата държавна машина е впрегната да търси поредните жертви на хунтата на тиквеният Бос, който само да декларирате някоя печалба и веднага ще влезете в полезрение и хоп данъчни на проверка, ревизии! НОИ и НАП чакат от засада вашата схема вече им е известна тук се включва и МВР или по-точно казано Машина за Взимане на Рекет . Но днес не става дума за такса, а днес става дума за целият Ви бизнес без значение кой сте, какъв сте и какво ще последва . То не бяха Ирландски банки, който рязко решиха да си продадат активите за Милиони за един пробит долар в България и забележете не на мен, не на Вас, а на тиквената принцеса !

Амнезията е най-распространеното заболяване у Българите и затова няма да Ви връщам назад във времето когато всеки, който изкарва някой лев, а нашият СИКаджия го броеше като кръвна обида, че не е в неговият джоб ! Та то и сега си е така колко Бизнесмени като си разходват кучето и току виж се блъснат в някой куршум и лека му пръст на човека и аз нося негови костюми имам ги повече от десет години наистина стилни и качествени не като съдебната ни система зашити са здраво не с бели конци ! Ами гледайте какво става с Гриша Ганчев да ме прощава човека, че го споменавам ама и той затваря заводи без да иска и дружества продава, ама не защото са губещи ами забележете печеливши и кой страда богатият ли само, ами колко хора остават без работа никой не казва и на никой от правителството не му пука! Да това правителство същото, което в предизборната си програма говори за отваряне на работни места, а безработицата се увеличава гледай ти странна задача 50% от Българите избягаха в чужбина, а безработицата расте ли расте е как няма да благодарим на тиквеника та той изгради една цяла държава по модела на СИК,но този път е друго!Сега ако не се отчиташ всеки месец в касите на ГЕРБа бизнесът спира! А ако се оплачеш ставаш работник в собствената си фирма и реско 80% от нея се прехвърлят на доверените лица на Народна Рекетьорска България!

Та какво да кажат инвеститорите когато се приберат ограбени в страните си освен, че в България властва мафията и ако нямате лоби там не стъпвайте ! Някога работих с много инвеститори и ще Ви кажа мнението на някой от тях ! Веднъж попитах еди инвеститор от Англия защо избрал точно България да инвестира парите си, а той ми отговори – Двоумях се между Тайланд и България. Каза ми че в Тайланд дори да убиеш човек плащаш някой пара и все едно нищо не се е случило, а той избрал България цял живот ще помня това,защото мутроландия привлича само престъпници и мафиоти ! Кипърска мафия работи с Българи, а италианската мафия пере пари по морето ни, а интересите на Руската мафия са до толкова да не им се пипат имотите тук, но виж Турската мафия при нея е друго – заводи, цехове, земеделие, политика и онези обръчи от фирми за който самият Доган намекна от къде са парите им или в Анкара знаят отговорът на този въпрос !

Другите инвеститори, който идваха и казваха затваряме дружествата си в България казваха ми директно в очите – ти си готин много направи за нас, но държавата Ви не става ! А кой е държавата КОЙ ли и Борисов ! За съжаление единственото което произвеждат заводите в България са инвалиди ! Изнасяме единствено млади, умни и можещи хора . Все повече хора затварят бизнесът си и излизат в чужбина и изтеглят семействата си ! Вече никой не вижда преспективи у нас, а единствените свободни позиции на пазара на трудът за младите хора са с краткосрочни договори за момчетата или да станът наркодилъри и за момичета да станът проститутки и все бизнеси контролирани от правителството! Е сега няма да говорим от къде се пълнят партийните каси на ГЕРБа ! За съжеление така е в мутреландия ! И както е казал един Рапър сам решаваш багажа стягаш и заминаваш, но в случай, че ставаш бъди пасивен ! Вярно в песента се пее, че рано или късно всеки своят шибан гроб намира, но лошо е за този който няма право да избира ! Тук в България избор няма дори и по избори все за мафията ще гласувате ! Явно ние си избрахме цар, който ни завърна в робовладещият строй сега и електронно ще си го изберем !

Ще завършим с цитат от песента който най-приляга на ……..

Бизнесът бяга от мутроландия

„много, много, много,много хора не ме харесват среден пръст за тях за да стане интересно !”

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.