Булгаристан – Местан и езикът на омразата при децата ни!

Булгаристан – Местан и езикът на омразата при децата ни! Стефан Пройнов


Силно нарушен е екзактния синтаксис на езикът на омразата от някой политически партии нахлува в главиците на нашите деца !
Прави впечатление, че Елин Пелин и Хитър Петър остават далеч по важност след турският език !

Сега да припомним няколко цитата на Лютви Местан :

„Езикът на омразата е осъдим априори. Осъдим е, независимо от коя етническа общност от България се продуцира.”

Efekt 2

„ Реформаторите споделят езика на омразата, правилно е да бъдат наричани „деформатори”

„Езикът на омразата се лее в парламента”

„Без ксенофобия и език на омразата”

„Българското управление да се освободи от езика на омразата и от ксенофобите”

„Според Цветан Цветанов не трябва да има „език на омраза” …”

„Ще искаме оставка от всеки министър, който говори с езика на омразата” „
Поправката ”Кадиев” за майчиния език е лъч светлина …, които се явяват лъч светлина в тунела на езика на омразата, в който …”

Стотици са еквилибристиките, с който Местан не спира да повтаря думите за езика на омразата като мантра всеки път !Булгаристан – Местан и езикът на омразата при децата ни! Стефан пройнов

„Но в крайна сметка за него вече се произнасял държавен орган,че и неговият също не е като езикът на любовта”, цитат от решение на ЦИК „използването на думи и изрази, които накърняват добрите нрави и насърчават противопоставянето и омразата между хората”

Сега думите, които се четат в „Турската приказка” са следните :
„Главатарят, който искал да плени месечината“.
В приказката, апропо кръвожадни и войници грабят и палят къщите и дюкяните в един град, а главатарят им ги призовава: „Нека се готвят моите войни безбройни! Нека наточат ятаганите си! Нека потопят стрелите си в смъртоносна отрова! Нека покрият щитовете си с още един слой желязо! Нека си сложат железните капи, нека си облекат ризниците и се строят на големия мегдан.
Нека отвличат и убиват”!
В един момент главатарят се втурнал в сарая и се изправя пред една красива мома „с кървава сабя в ръка“, заявявайки й: „Ти си моя,щеш,не щеш…“

Всичко това изглежда досущ като филм на „Ислямска държава” продуциран от любимата телевизия на Местан Al Jazeera – „Ал-Джазира“ !Булгаристан – Местан и езикът на омразата при децата ни! Стефан пройнов
Въпросът днес е как без любезното съдействие на ГЕРБ тази приказка влезе в училищата и от там в главите на децата ни?
Кой сега сее семената на езика на омразата, кой противопоставя етноси, деца и родители, ако щете и морално противопоставяне на съвестта на учители, кой, ако не еничарите от ГЕРБ?

Иначе всеки дръзнал да ги критикува е обвиняван, че не изповядва европейските ценности на толерантност, а насаждането на расова и етническа нетолерантност започва от детска възраст и това го правят именно политиците така те си отглеждат електорат и то крайно агресивен !
И докато децата ни са обучавани, че смъртта, убиването и отвличането както и клането с кървава сабя е нещо нормално образованието ни ще прилича на това, което е в „Ислямска държава”!
Сега искаме да попитаме, ако не дай си Боже някой деца убият други деца вдъхновени от приказки, филми и вменявания на радикални идеи кой ще поеме отговорност за това – Цветанов, Борисов, Лютви Местан или от „Ислямска държава”?

Защо ние родителите подминаваме този акт на подмяна на традиционните ни класически автори с приказки на Турски език, песни по часовете по музика на Турски език след като официалният език ВСЕ ОЩЕ Е БЪЛГАРСКИ според конституцията?

За Борисов отдавна България е Булгаристан, а за Вас какво е?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.