България е рай за алтернативния туризъм

Днес водим все по-забързан живот и това ни предразполага към нуждата да си починем активно и да се насладим на живота и красивата природа. След като години нашите природни ресурси бяха експлоатирани безсмислено и не добре, днес сякаш света отново отваря очи и започва да мисли по нов начин. Задачата да се съхрани природното богатство на свят, става една от водещите грижи на много хора по света. Един от начини за постигането на тази цел е именно алтернативния туризъм. Неговият основен принцип е зачитането на природата и нейното опазване. Дори днес в световен мащаб се забелязва тенденцията на все по-голям интерес към такива дестинации,.

Нашата страна има много богати природни ресурси, като така можете да посетите много красиви райски кътчета, които са останали като диви и дори непокътнати от действията на хората. България е една от много малкото държави в ЕС, където природата е много запазена и има много богато БИО разнообразие, което е следствие от географското ни разположение, но и от разнообразния ни релеф на страната. В европейската мрежа на екологичните места „Натура 2000” са включени цели 33 процента от територията на България.

Именно това съчетание на страната ни на изключително много културно и исторически паметници, много богата история, българските вина и традиционна кухня, красивите дистанции и така нататтък са отлична основа за развитие на алтернативен туризъм у Нас. Днес съществуват много различни места, които са като малки райски кътчета в страната ни, което е отлична основа  за развитие на селските райони, но и опазване нашата природа.

Efekt 2

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.