Защитата на “Килърите” поиска изслушване на Цветанов

Защитата на "Килърите" поиска изслушване на Цветанов Защитата поиска още като свидетел по делото да бъде призован комисар Валентин Цолевски. Той трябва да обясни дали е имал нарочни контакти със свидетели по процеса и дали докато делото е било пред първата съдебна инстанция в Шумен, ежедневно е контактувал с прокурор Ася Петрова.

Другото искане на защитата на Стоянов беше свързано с изготвянето на счетоводна експертиза, която да установи какви дялове са придобили Емил Кюлев и „ДЗИ Банк” от „Тракия банк”, какви дялове е следвало да получи подсъдимия Георги Вълев и сключвал ли е убитият бизнесмен Румен Рачев договори с „ДЗИ Банк”.

Варненският апелативен съд провежда второто заседание по делото “Килърите”. На 12 ноември процесът бе отложен, за да имат възможност адвокатите на подсъдимите да се запознаят с нови  документи, представени от прокуратурата.

Efekt 2

На първа инстанция делото бе гледано в Шуменския окръжен съд и освен Сумиста подсъдими са Васил
Костов-Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и  Райчо Станев.

Срещу тях са повдигнати обвинения за три убийства, палежи и други престъпления.

Стоянов, Костов и Вълев получиха доживотни присъди. Попов бе осъден на 17 години затвор, Стойнев – на 15, а Атмаджов – на 4 години лишаване от свобода.

Заседанието днес започна с изслушване на тройна съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Янко Попов.

Според адвоката на Попов здравето на подсъдимия е силно влошено след прекаран исхeмичен инсулт и без възможност за рехабилитация в условията на ареста.

Самият  Попов заяви, че условията в шуменския арест били нечовешки, там нямало свеж въздух и възможност за движение, поради което здравословното му състояние се е влошило, и също поиска съдът да измени мярката му от “задържане под стража” в „домашен арест”.

Съдът остави без уважение искането на адвокатите, тъй като според лекарите трите заболявания на Попов датират отпреди ареста му и могат да се лекуват амбулаторно с лекарства.

По публикацията работи:  Анисия Иванова

Източник: dnes.bg 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator