ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е ГЕРОЙ?

ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е ГЕРОЙ?

Вижте какво публикува Таско Емренков на стената си във Фейсбук! Публикуваме целият текст без редакторска намеса :

ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е ГЕРОЙ?
Този въпрос едва ли би имал значение, ако днес на премиера на България не му се беше отдала възможността да влезе в аналите на историята, дори и ако не на нивото на Стефан Стамболов, то поне като премиер поставил интересите на страната и народа си пред криво разбраните съюзнически задължения и доста изкривените за традиционния ни морал евроатлантически ценности.

Efekt 2

Става дума за днешното решение на Съвета на Европейския съюз за удължаване на санкциите срещу Руската федерация с още шест месеца. Това удължаване на фона на ангажирането на Русия във войната с ИДИЛ едва ли поставя Европа в положение на надежден партньор в битката срещу тероризма. Към това може да прибавим и нееднаквия аршин, с който се мерят събитията в Украйна. Как иначе да си обясним мълчанието на така готовите да морализират всичко лидери на някои от страните в ЕС по повод скандалите, разтърсили висшите ешелони на властта в Украйна? Или гузното премълчаване от същите тези лидери на действията на правителството на Украйна, насочени да откраднат 3 млрд долара като неплатен газ? Това неплащане между другото изправя България пред вероятността от остра газова криза, но някой дали чу премиера ни да прави изявление по този повод.

Вярно е, в заседанието на Съвета на Европейския съюз не е участвал лично той. Но ние знаем, че днес в България нищо не може да случи, без той да се е разпоредил по съответния начин. Или ако се случи нещо, което поставя под съмнение неговата или на приближените му безгрешност, то разправата е неотвратима и моментална (примери много, но ще дам два – свалянето от екран на предаването на Валя Ахчиева относно вноса на неразрешени ваксини и свалянето от ефир на предаването на Петър Волгин „Деконструкция“).

И тук идва отговорът на въпроса в заглавието. Дал го е Юлиус Фучик преди повече от 70 години:
„Героят е човек, който в решителен момент прави това, което трябва да се прави в интерес на човечеството“.
Бойко Борисов не го направи днес, не го направи вчера и няма никога да го направи в бъдеще, защото е изпълнител на чужда воля, готов на всичко, само и само да запази себе си.
И понеже днес всичко в България се олицетворява с него, пита се има ли надежда?
Отговорът пак го е дал Фучик и пак преди повече от 70 години:
„Отделните личности могат да се разлагат морално, но народът като цяло – никога“.
Затова нека днес повече не се вайкаме, защо в прословутото тефтерче на Дякона пише „Народе????“.
Нека да си спомним написаното от проф. д.и.н Иван Стоянов:
„И ако в тефтерчето въпросителните са “само” четири, в съзнанието му те са нараствали лавинообразно, за да се стигне до болезненото признание в разпита му от 9 януари 1873 г.: “Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщата на тепсия”, в искреността и истинността на което едва ли можем да се съмняваме.“
Но нека си го спомним, не да се овайкваме и самосъжаляваме, а да се поучим и променим и себе си и Родината си! Никой, освен нас, няма да свърши нашата работа, никой освен нас няма да направи Родината ни достойно място за живеене и на децата ни и на нашите многоотрудени и многострадални родители!
Народе!!!!

ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е ГЕРОЙ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.