За една година 426 597лв. платени за съветници на Бъчварова

За една година 426 597лв. платено за съветници на Бъчварова

Общо 426 597 лв. струва на държавния бюджет издръжката на членовете на двата политически кабинета на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Това става ясно от писмен отговор на Бъчварова, предаде репортер на БГНЕС

Както и при първия си писмен отговор, така и сега вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи избягва директния отговор на въпроса кои са членовете на политическия й кабинет, колко от тях са назначени на цял щат в единия и на половин щат във втория политически кабинет, както и какви са конкретните им възнаграждения.

В МВР Бъчварова има трима заместника, 1 началник на кабинета, 1 парламентарен секретар, 1 експерт, 2 съветници, които са на половин щат, както и 2 технически сътрудници – единият работи на половин щат. В МС Бъчварова разполага с кабинет с численост от девет щатни бройки, както следва: 1 началник-кабинет, 6 съветници, като една бройка се изпълнява от двама служители, назначени на 4 часа и 2 експерти.

Efekt 2

От втория писмен отговор на вицепремиера и вътрешен министър става ясно, че на членовете в политическия кабинет на МВР за периода 11 март – 20 ноември 2015 г. са изплатени 163 317 лв. А на служителите в политическия кабинет в МС за периода 07 ноември 2014 г. – 20 ноември 2015 г. са изплатени възнаграждения по трудови правоотношения в общ размер на 263 262 лв. Оказва се, че членовете на кабинета на вицепремиера в МС са получавали възнаграждения и от извънтрудови правоотношения в общ размер на 30 600 лв.
Източник: bulgarski.pogled.info/

Ние от Blife.eu питаме как не Ви ли е срам – близо половин милион за консултации ? Как МВР източва хазната може да се види по всяко време – митинг шествие от 200 човека се охранява от 1200 полицаи! Примерите могат да са стотици, но за полицаите нямат пари за дрехи и социални стимули, но за консултации половин милион имат! Срама нямате госпожо Бъчварова !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.