Холандия забрани частично никаба и бурката

Холандия забрани частично никаба и бурката

Холандия!
Целта на закона е училищата, болниците и обществения транспорт да бъдат по-безопасни
Горната камара на холандския парламент прие закон, забраняващ носенето на “скриващи лицето облекла” в обществени сгради като училища, правителствени офиси и болници, предаде “Ройтерс”.

Долната камара одобри законопроекта през 2016 г. след неуспешни опити за цялостна забрана на бурката и никаба.
Новият закон забранява всички облекла, скриващи лицето, например каски за мотори и ски маски, в обществени сгради, но не и на улиците.

Целта на закона е училищата, болниците и обществения транспорт да бъдат по-безопасни, но според критици той е насочен срещу ислямските покривала като бурка и никаб.
През 2015 г. основният консултативен орган към холандското правителство увери, че изборът да се носи ислямско покривало е защитен от конституционното право за свобода на религията и че не вижда никакво основание за ограничаване на това право.

Efekt 2

Холандският закон е представен от правителството като “религиозно неутрален” и няма толкова голям обхват, колкото във Франция и в съседна Белгия.

Жените в Холандия, които носят бурка или никаб са не повече от 400.
Източник: segabg.com

И в България има забрана но тя не спазва дори има показност при употребата им !

Благодарение на Бойко Борисов и ГЕРБ цяла България ще се напълни с такива облекла!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.