Ето и коментарът на Алексей Петров

Ето и коментарът на Алексей Петров

Алексей Петров със стряскащи твърдения за терористичния акт: Защо Нова тв и един вестник осигуряват комфорт на истинските извършители?

Бившият съветник в ДАНС започва собствено разследване кой продължава да работи срещу него и политически мотивирано ли е покушението

Дни след терористичният акт срещу Алексей Петров, медиите се упражняват да плетат всевъзможни версии и да ги лансират в публичното пространство. След категоричното становище на военни и полицейски експерти, че случилото e класически терористичен акт, в две средства за масова информация се появиха твърдения, че покушението е направено от непрофесионалисти и тиражираха, че дни преди престъплението Алексей Петров се е срещнал със Златко Баретата, след което е свалил охраната си, отбелязва ПИК.

В същото време фактите са точни и ясни – в четвъртък около 8 часа по „Мерцедеса“ на Алексей Петров бе стреляно с изключително обществено опасно оръжие – гранатомет. Това се случи посред бял ден и само 3 дни преди балотажите в 14 областни града. Към момента извършителите на престъплението все още се разхождат на свобода.

От ПИК са се свързали днес с Алексей Петров. Бившият съветник в ДАНС споделя, че е силно възмутен от поведението на две медии и ще започне собствено разследване.

Efekt 2

„Ще искам да разбера дали източниците на лансираните версии не са хората, които са стояли зад поръчката. За мен е скандално поведението на Нова телевизия, която тиражира информация, че съм се срещал със Златомир Иванов и след това съм си свалил охраната. Друга информация в същата посока бе публикувана преди това и от в. „България днес“.

Възниква въпросът дали тиражираните лъжи са поръчани от поръчителите на атентата срещу мен? Това сериозни медии ли са или инструменти за дезинформация и в конкретния случай за погрешно насочване на специалистите, които работят за разкриване на покушението срещу мен?“, категоричен е Петров.

Бившият съветник на председателя на ДАНС ще настоява разследващите да проверят кои са източниците на целенасочената информация за срещата му с Баретата, която се появи по Нова телевизия.

Експертите определиха случая като терористичен акт, следователно трябва да се провери дали е бил политически мотивиран.

„Въпросът е кой упражни натиск върху медиите и дали също този натиск е политически мотивиран, което също е форма на тероризъм. Изумен съм, че върху тези две медии се упражнява натиск да фабрикуват версии! Фабрикуването на версии по този начин означава, че някой се опитва да отклони вниманието от истинските извършители. Това е сериозно престъпление! Никой не може да ме спре да направя собствено разследване. Естествено ще сезирам и компетентните органи“, категоричен е Петров.

На въпрос на ПИК дали е притеснен за живота си, Петров отговаря: „Притеснява ме факта, че някой продължава да работи срещу мен целенасочено. Това най-вероятно е свързано с целите на поръчката за отклоняване на общественото внимание от истинският извършител, на когото му се създава комфорт. Става въпрос за нещо много сериозно като поведение. На една медия някой й е задал поведение. Опасявам се, че някой задава поведение на медиите, което е различно от тяхно и не е желано от тях. Защото е доказуемо, че аз не съм се срещал със Златомир Иванов. Да промениш поведението на една медия да дезинформира също е форма на тероризъм! Кой го извършва? Това е и дефиницията на тероризма, а именно, че целта му е да промени нечие поведение“, подчертава Петров пред ПИК.
Източник:www.blitz.bg/news/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.