Над 300 000 милиона лева загуби за туризма

Над 300 000 милиона лева загуби за туризма

Около 150 млн. евро загуби отчете родният туризъм

Около 150 млн. евро загуби и 10% спад в броя на туристите по морето.
Такава е първоначалната равносметка от летния сезон по данни на туристическия бранш, съобщава Нова ТВ.
Ето и Видео коментара на Нова телевизия :

Най-драстичният спад в родните курорти се отчита сред туристите от Русия (около 200 000 души по-малко) и Украйна. По-малко намалели са германците – с 5 на сто. Въпреки призивите и спешните мерки, предприети от хотелиерите и туроператорите за спасяване на туризма по Черноморието, сметките разкриват, че това лято стотици хиляди туристи са предпочели други дестинации, където да изхарчат парите за отпуската си. За да избегне още по-голям отлив на почиващи, бизнесът заложи на промоции и оферти в последната минута. В противен случай загубите щяха да са още по-драстични, твърдят от бранша. Пътниците на Летище Бургас са намалели повече от тези на варненското летище. На двете аерогари кацат около 3 млн. посетители. При спад от 10% това са 300 000 души. Други причини за спада са проблеми с инфраструктурата, скъпите услуги по плажовете и неквалифицираният персонал. Хотелиерите и туроператорите прогнозират, че тенденцията за спад на туристи може да се повтори и догодина, но се надяват, че проблемите в Европа ще бъдат решени и руските и украинските туристи ще се завърнат у нас. Това обаче е само един от многото проблеми.
Източник : vesti.bg

Ние от Blife.eu казваме, че още не са излезли истинските статистики за истинските щети и загуби на Българският туризъм ! Ето как думите на президента се отразяват в цифри за бизнеса ! Ето как политиката на една страна може да съсипе цял един бранш в който бизнесът е инвестирал милиарди ! Виновни няма, наказани също, а фалирали много това е равносметката !

Efekt 2

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


от administrator