Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Пришълците плащат по 10-20 Евро за хляб

Пришълците плащат по 10-20 Евро за хляб

Бежанци тормозят селата по границата! Горите пълни с мигранти, в Странджа планина правят хайки да ги гонят!

Горите край границата ни с Турция в Югоизточна България бъкат от имигранти и никой не може да каже колко е техният брой, защото няма как да се направи официална статистика. Проверка на BIG5 в малки населени места край границата разкри, че положението е отчайващо. Според кмета на крайграничното село Звездец Тодорка Къпинова, с която се свързахме, в горите наоколо има толкова пришълци, че местните авджии се страхуват, когато влизат в гората, за да не застрелят някой сириец, афганистанец, или друг мигрант. „Стреляш по някой дивеч, а в следващия момент виждаш как храстите се раздвижват от хора.

Цяло чудо е, че още не сме застреляли някой чужденец“, оплаквали се местните авджии. Из горите върлували също банди от местни роми, които дебнели чужденците, за да вземат от тях пари и ценности. Очевидци сред местните хора разправят случай, при който роми спрели група бегълци в гората иракчани, но тъкмо започнали да ги притискат да им дадат валута и върху тях се нахвърлила друга група пришълци и се разразила люта битка. Много бързо обаче някой се обадил на Гранична полиция. Пред униформените нашите роми се оправдали като обяснили, че чужденците ги нападнали и те поискали да ги оберат.

В околностите на крайграничното село Зидарово, Бургаска област, пък местните въртели алъш-вериш с пришълците, на които продавали хляб и други продукти от първа необходимост за по 10-20 евро. Селяните издебвали нашествениците край река Факийска, където организирали дори дежурства, и ги атакували, снабдени с продукти от първа необходимост. „Имигрантите се движат на тумби по 5-10 човека. „Местните хора веднага съобщават на грананичните като ги видят.

Имаме готовност да ги приютим временно, докато дойдат от Гранична полиция да ги проверят. Аз лично не съм видяла, но се говори, че някои тукашни правят с тях алъш-вериш, макар и да не виждам какво могат да им вземат, тъй като са доста изпаднали“, заяви пред BIG5.BG и.д. кметът на Зидарово Нонка Георгиева. Граничните обаче бързо са успели да реагират на случая и групите били заловени. Пред униформините циганите отричат да преследват пришълците , обясняват, че ходят из храсталаците за гъби и случайно се натъкват на бегълци от Близкия Изток и Африка. Положението е подобно и на други места в Странджа планина, където се пропищели от чужденците.
Източник: big5.bg/kriminal/

Ние от Blife.eu разбрахме,че МВР в Бургаско е дало указания!Авджиите са били инструктирани да не стрелят по неясни цели или по посока на шумове, чути в горите, защото това може да са хора.

календар
календар

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Бежанци тормозят селата по границата! Горите пълни с мигранти, в Странджа планина правят хайки да ги гонят! Горите край границата ни с Турция в Югоизточна България бъкат от имигранти и никой не може да каже колко е техният брой, защото няма как да се направи официална статистика. Проверка на BIG5 в малки населени места край ...

Рейтинг на публикацията

Оцени публикацията: 4.9 ( 1 votes)
0

About administrator