Всичко за стрелбата по Алексей Петров

Всичко за стрелбата по Алексей Петров

Опит за покушение срещу Алексей Петров е извършен в София

Опит за покушение е бил извършен срещу Алексей Петров пред дома му в София. За стрелбата в столичния кв. “Кръстова вада” първоначално съобщи Нова ТВ, а малко преди 11 часа вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи пред Народното събрание, че става дума за бившия съветник в ДАНС. Тя определи случилото се като криминален инцидент.

Бившата барета и съветник в ДАНС и настоящ подсъдим по делото “Октопод” не е пострадал. На мястото до дома на Петров има екипи на полицията, извършват се огледи.

Efekt 2

Съсед на Алексей Петров, станал свидетел на нападението, разказа пред журналисти, че при стрелбата е пострадала дясната врата на автомобила на Петров, но той бил добре и нямало други пострадали. По думите му нападателите са били с червен Опел.

“Два изстрела чух. Като гърмеж сега, как да го опиша. Бомба както гърми”, разказа човекът.

Всичко за стрелбата по Алексей Петров

По-рано в Народното събрание зам.-председателят Атанас Мерджанов (БСП) поиска изслушване на вътрешния министър Румяна Бъчварова, която да запознае депутатите с информация за стрелбата. Тъй като депутатите реално изчерпиха седмичната си програма, председателят на парламента Цецка Цачева прекъсна заседанието до 10.30 часа, за да се свърже с Бъчварова и да бъде поканена.

Светослав Белемезов каза в кулоарите на парламента, че предстои изслушване на вътрешния министър. “Ситуацията не би следвало да бъде такава 25 години след прехода, след членството ни в Европейския съюз и НАТО”, допълни той, като уточни, знае от медиите за стрелбата срещу Алексей Петров.

Не бе потвърдено и с какво оръжие е стреляно. Нова ТВ съобщи, че е стреляно с гранатомет и че се издирва автомобил, заподозрян за стрелбата.

Срещу Алексей Петров бе извършен опит за покушение през август 2002 г. Тогава по него беше стреляно пред басейна “Спартак”, а Петров бе в тежко състояние с огнестрелна рана в гърдите и бедрото. Алексей Петров е бивш служител на Специализирания отряд за борба с тероризма. През 2008 г. името му бе огласено от тогавашния вътрешен министър Румен Петков като офицер на прикритие в ДАНС. Петров бе и съветник на бившия директор на ДАНС Петко Сертов. През 2009 г. той даде на тогавашния премиер Борисов документи с гриф “поверително” за корупция в кабинета на Сергей Станишев, като обяви, че прави това в качеството си на “лоялен гражданин”.

През февруари 2010 г. той бе арестуван при шумната акция “Октопод”. Първоначално тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов съобщи, че групата, задържана в “Октопод” е извършавала данъчни престъпления, включително източване на комбината “Кремиковци”, изнудвания, рекет и е замесена дори със склоняване към проституцията. Впоследствие обаче до съда стигна единствено обвинението за рекет срещу двама души.
Източник: www.dnevnik.bg/bulgaria/

Ние от Blife.eu ще добавим че се води скоро имаше опит за сваляне на шефът на ВАС за което ние писахме затова вижте тук blife.eu/ Дали диктатурата н чука на вратата ни днес ама с крак ? Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.