Америка за България или Америка против България ?

Америка за България или Америка против България ?

„Америка за България“ отпусна тлъста хапка от 500 бона на Огнян Минчев

Прословутата фондация „Америка за България“ отпусна нови 482 000 лв. за политолога Огнян Минчев, твърди Bpost.bg.Неговият „Институт за регионални и международни изследвания“ ще използва крупната сума за „израстване на динамично и отговорно лидерство на регионално ниво като съдейства за създаване в шест големи български града на Регионални платформи на лидерите“.

Проверка изданието показа, че американската фондация дава 482-те бона за периода януари 2015 -януари 2018 г. През 2013 г. друга неправителствена организация на Минчев – „Прозрачност без граници“, получи 195 000 лв.Както ПИК разкри – „Икономедиа” АД на Иво Прокопиев поличи 3 млн. лева от задграничния си благодетел „Америка за България”. Така от 2011 г. насам парите, които са дадени безвъзмездно от неправителствената организация на „Капитал”, „Капитал дейли” и „Дневник.бг”, се равняват на общо 6 млн. лв.Електронният сайт „Медиапул: на Стояна Георгиева лапна 1 152 000 лв. от американската структура. Парите ще бъдат усвоени чрез фондация „Инфо спейс“ в периода октомври 2014 – октомври 2017 г. Мотивът също е показателен:
„Грантът допринася за осъществяване на мисията на Фондация „Америка за България“ за укрепване на демократичните институции в България чрез подкрепа за независимата журналистика. Mediapool е новинарско онлайн издание, което следва високи професионални и етични стандарти в журналистиката и е сред примерите за медийна независимост и свобода на словото в България.Грантът ще даде възможност на mediapool.bg да увеличи оригиналното си съдържание, да засили своите онлайн позиции, както и присъствието си в социалните медии.”Български център за нестопанско право, ще повишава уменията за фондонабиране на българските неправителствени организации за 116 000 лв., показва още проверката ни.
Това бе публикувано от :anonybulgaria който се позовават на : pik.bg

Efekt 2

Ние от blife.eu Питаме дали тези медии и журналисти не влияят по някакъв начин на сформирането на обществено мнение ?Скъпи читатели води се война за контролът над вашето съзнание, която малко по малко ние губим докато има кой да плаща за това !Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator

One comment

  1. What litibareng knowledge. Give me liberty or give me death.