Виктор Орбан:”Ние обаче сме унгарци, не можем да мислим с немския ум.”

Виктор Орбан:"Ние обаче сме унгарци, не можем да мислим с немския ум.”

Това заяви Виктор Орбан в Германия!Виктор Орбан обвини Меркел в „морален империализъм“

Унгарският премиер Виктор Орбан отхвърли това, което той нарича “морален империализъм” на германския канцлер Ангела Меркел относно мигрантската криза.
Виктор Орбан обвини Меркел, че се опитва да наложи своето виждане върху останалата част от блока.
“Най-важното нещо е, че не трябва да има морален империализъм”, каза той по време на посещение в южната германска провинция Бавария.
Говорейки непосредствено преди днешната извънредна Евро среща на върха, Виктор Орбан заяви, че страната му има “демократичното право” на различен подход.
„Аз не подлагам на съмнение правото на Германия да налага морални задължения на самата себе си. Те могат да се решат дали да приемат всеки бежанец или не … (но) това трябва да бъде задължително само за тях“, поясни унгарският премиер.
“Ние обаче сме унгарци, не можем да мислим с немския ум. Унгария трябва да има правото на контрол върху въздействието на масова миграция. Унгарците не искат това (миграцията), моля да се зачита волята на Унгарците“, настоя дясноцентристкият премиер.
Виктор Орбан предложи свой план от 6 токи за разрешаване на кризата.
Той включва да се убеди Гърция, която е на челната линия на мигрантския поток, да предаде контрола по границите си на страните от ЕС, а също да се разделят търсещите убежище лица от икономическите имигранти. Това трябва да стане, преди те да влязат в Шенгенската зона. Виктор Орбан настоява също страните от ЕС да се споразумеят за общ списък на сигурни страни по произход, в които могат да бъдат върнати на имигрантите, както и да се създаден спешен фонд. Унгарският премиер призовава също своите партньори от ЕС да работят близо със страните извън ЕС, които играят ключова роля в кризата като Русия и Турция, а също да бъде създадена глобална система от мигрантски контингенти за страните, които са готови да ги приемат. /АФП
Източник : pogled.info

Ние от Blife.eu питаме?
Не е ли време и Българските политици да започнат да слушат волята на народът си?
До кога ще чуваме само и единствено какво е казал Брюксел по всички важни въпроси свързани с политиката на България?В Брюксел дали живеят с 75 Евро на месец?
До кога марионетното правителство ще милее за всичко други интереси не и за Българските?
Браво на Виктор Орбан не е ли време такива политици да управляват България?
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Efekt 2
Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.