Владимир Путин отправи директна заплаха към Турция със система С-300 и С-400 +ВИДЕО

Владимир Путин отправи директна заплаха към Турция със система С-300 и С-400 +ВИДЕО

Руският президент Владимир Путин отправи заплаха към турците със страховитите ракети на система С-300 и C-400 по време на пресконференцията си в Москва

Държавният глава напомни, че след свалянето на бомбардировача Су-24 на турско-сирийската граница, Москва е увеличила своето военно присъствие в конфликтния регион.

Те ако Турските власти си помислиха ,че ние ще избягаме от там. Не, Русия не е такава страна. Ние дори увеличихме присъствието си в Сирия, увеличихме и количеството на бойната авиация. Там преди нямаше руска система за ПВО, но сега има C-400. Ако по-рано Турция е летяла там и постоянно е нарушавала въздушното пространство на Сирия, то нека сега да си помислят преди да полетят“, заяви Путин.

Efekt 2

За всички които следят събитията ще предоставим повече информация за системата С-300, която е предходна на С-400 :

С-300 (по класификация на НАТО SA-10) е съветска зенитно-ракетна система (ЗРС) със среден радиус на действие. Приет е на въоръжение в СССР през 1979 година. Предназначен за отбраната на крупни промишлени и административни обекти, военни бази и пунктове за управление от удари на средствата за въздушно-космическо нападение на противника. Способен да унищожи балистична ракета и ракетни цели. Става първия многоканален зенитно-ракетен комплекс, способен да проследи до 100 и да порази до 12 цели едновременно.

Главен разработчик е Научно-производствено обединение „Алмаз“.

Последвалото модифициране на комплекса на С-300 продължава в Зенитно-ракетен комплекс С-400, приет на на въоръжение през 2004 година.

Триумф“ (С-400, по класификация на САЩ и НАТО – SA-21 Growler) е руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие, предназначен за противоракетна отбрана срещу атака от ядрена триада, ново поколение, без аналог при сходно въоръжение в други страни по света. Проектиран е с възможност да унищожава всички възможни (на въоръжение и в процес на разработка) космически и въздушни средства за нападение на потенциалния противник – разузнавателни самолети, самолети със стратегическо и тактическо предназначение (в това число – и „невидими“ самолети, разработени по технологията „Стелт“), оперативно-тактически балистични ракети, балистични ракети със среден радиус, свръхзвукови цели, самолети на радиолокационното разузнаване. С- 400 ползва три вида ракети за да покрие целия си обсег на действие, като всяка е с различни възможности. Всяка оперативна система на комплекса позволява едновременна стрелба до 36 цели с до 72 управляеми ракетни боекомплекта.

На 28 април 2007 г. с решение на руското правителство ЗРК С-400 Триумф е приет на въоръжение в руската армия. Понастоящем Русия е единственият оператор на „Триумф“.

Комплексът може да поразява ефективно аеродинамични цели на разстояние от 400 km и до 60 km на тактически балистични цели със скорост до 4,8 km/s. Откриването на целите е възможно на разстояние от 600 km. Ракетите могат да улавят и унищожават и ниско летящи цели на височина от 5 m, които са най-неуязвими за противоракетната отбрана – за сравнение „Patriot“ може да поразява цели на височина не по-малко от 60 m. Комплексът е в състояние да изпълнява бойните си задачи ефективно при всякакви метеорологични условия. Ракетите се изстрелват над 30 m във въздуха посредством газова система преди да се задействат ракетните двигатели. Това намалява минималния и увеличава максималния обсег.

ЗРК е разработен от Алмаз-Антей, а генерален конструктор на „Триумф“ е Александър Лемански.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

Ние от  Blife.eu ще допълним, че Българското правителство е на страната на Турция и НАТО в този бъдещ конфликт!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.