Всичко за гангстерските войни на циганските кланове във Велико Търново

Всичко за гангстерските войни на циганските кланове във Велико Търново


Близнаци от джебчийски клан стреляли по търновски екшън герои в офиса им
Илия и Станчо Славчеви смятали, че има много пари в касата на Айдън Ахмедов и Карамфил Бижев, но се натъкнали на тях и ги гръмнали
ДВАМАТА ПРОЧУТИ БЛИЗНАЦИ ОТ ДЖЕБЧИЙСКИ КЛАН В ПАВЛИКЕНИ ИЛИЯ И СТАНЧО СЛАВЧЕВИ – ЧЕРВЕИТЕ са арестувани вчера рано сутринта в дома им за стрелба по търновските екшън герои Айдън Ахмедов – Анди и каратиста Карамфил Бижев. 45-годишният Анди е прострелян един път в корема, но куршумът ударил токата на колана му. Аверът му Карамфил, на 32 години, обаче е гръмнат два пъти в шията и е с опасност за живота. Двамата са приети в търновската болница, а Бижев е откаран за операция в „Пирогов“.
ЕКШЪНЪТ СЕ РАЗИГРАВА В ПОНЕДЕЛНИК ОКОЛО 23 ЧАСА В ОФИС НА УЛ. “АСЕН ЗЛАТАРОВ“ 7, зад театъра във Велико Търново.
bliznaci

На пъпа на града хора чуват гърмежите и пет минути след това се обаждат на тел.112. На мястото пристигат полиция и линейки на Спешна помощ, които откарват простреляните мъже. Четири часа по-късно са задържани за 24 часа и извършителите. Оръжието на престъплението не е намерено, а пострадалите не са били въоръжени и нямат право на такова, както и извършителите, които са били с незаконни пушкала, обясниха на нарочен брифинг вчера в Областната полиция заедно с окръжния прокурор Емил Денев.

ОСНОВНАТА ВЕРСИЯ Е ОБИР, АЙДЪН И КАРАМФИЛ СЕ ВЪРНАЛИ ЗА ЗАБРАВЕН ТЕЛЕФОН

Efekt 2

ОСНОВНАТА ВЕРСИЯ ЗА СТРЕЛБАТА Е ОПИТ ЗА ВЗЛОМ ВЪВ ВЪПРОСНИЯ ОФИС заради голяма сума пари. Айдън и Карамфил по това време били на вечеря наблизо, но се върнали в офиса заради забравен телефон на единия. Тогава се натъкнали на среднощни неканени гости, които пък извадили патлаците и започнали да стрелят.
Според изявленията на брифинга вчера на директора старши комисар Машов в офиса не е имало пари. Възможно било нападателите да са объркали адреса. Засега не ясно дали те и търновските екшън герои се познават. Във всеки случай и четиримата са с куп регистрации и присъди и досиетата им са като за Книгата на Гинес.
Близнаците от Павликени обаче са джебчии и от това си вадят хляба. Възможно е да не са знаели, че това е точно офис на Айдън. Другата версия е стартиране на гангстерска война във Велико Търново между два клана от различен бизнес за подялба на територии. „Няма да допуснем такова нещо и ще го потушим, ако се окаже вярно!“, бе категоричен старши комисар Машов.
Другата неофициална версия обаче била свързана с дадени преди време златни пендари на въпросните търновци, чийто офис всъщност бил нещо като заложна къща. След време близнаците от Павликени събрали парите и тръгнали да ги връщат, за да си откупят пендарите. В офиса обаче нямало нито пендари, нито пари и те извадили оръжията.

КОИ СА ЧЕРВЕИТЕ?

30-ГОДИШНИТЕ ИЛИЯ И СТАНЧО СЛАВЧЕВИ СА ОТ ЕЛИТНИЯ ДЖЕБЧИЙСКИ КЛАН В ПАВЛИКЕНИ на рода Славчеви. От тази професия си вади хляба и 56-годишният им баща Йордан Славчев, търкал нара на доста затвори. Прякорът Червеите обаче бил отскоро и се отнасял само за близнаците. През 2013 г. те бяха осъдени в Германия за джебчийство и изкараха месеци в затвор в Щутгарт. На германските власти Станчо бе предаден от жена си, на която писнало да му върши черната работа в джебчийството. Преди години тя била купена за 100 000 евро за булка. После Еленка обаче трябвало да заработи тези пари като крадла в Европа. Така кланът от Павликени се прочул в цяла Европа, защото Станчо бе осъден в Щутгарт като водач на джебчийски клан.
Двамата братя се върнали в Павликени през 2014 г. Веднага след това Станчо е пратен за година и половина в Ловешкия затвор по предишна влязла в сила присъда у нас. Брат му пък е бил осъден на пробация. Станчо излиза от затвора през лятото на 2015 г. Екшънът в понеделник вечерта е сред първите му по-ярки изяви. Той и брат му имат множество присъди зад гърба си за кражби, хулиганства, рекет в Павликени. По-големият им брат Славчо пък е клиент на полицията и Темида от години, тъй като никога не е имал шофьорска книжка, което не му пречи да кара кола.

home-hmUroB-UyvMho_j
КОЙ Е АЙДЪН АХМЕДОВ – АНДИ?

45-ГОДИШНИЯТ АНДИ Е КУЛТОВ ГЕРОЙ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ СТРЕЛБАТА ПРЕЗ 2009 Г. ПРЕД „ДЖЕРОНИМО“. Тогава по него гърмяха аверът му Динко Каратиста и Радо Бореца. Динко и Айдън назад във времето бяха заедно, но се бяха скарали. След това Динко и Радо бяха обявени за издирване и после осъдени. Стрелбата тогава, пак на пъпа на града край театъра, стана към 21,30 часа. Айдън бе прострелян отново в корема, но доста по-сериозно от миналата вечер.
Свадата започнала заради мятане на камъни по джипа на Айдън, паркиран пред култовото заведение. През 2010 г. Айдън Юсеинов Ахмедов – Анди бе осъден на 10 г. затвор заедно с Динко и още трима заради изнудване на търговец на зърно. Общо бандата получи 48 г. затвор от Окръжния съд и да плаща 20 000 лева на пострадалия, а престъплението бе извършено през 2004 г. След това обаче присъдите бяха или отмени, или намалени, а Айдън и Динко изчезнаха от В. Търново.
В момента Динко Каратиста си е купил къща в Орловец и е мирен и тих гражданин. Преди месеци Айдън се появява отново във Велико Търново. Въпросният офис на ул. “Асен Златаров” 7 бил под наем, а каква била дейността на фирмата, не било ясно, казаха на брифинга .
Според системата АПИС Айдън е имал фирма „Ахи“, която после е прехвърлена. През 2014 г. върху това дружество е наложен запор от съдебен изпълнител по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Запорът е наложен заради 2,1 млн. лв.
32-годишният Карамфил Бижев не фигурира в Търговския регистър. Той е известен от близкото минало ММА боец и е участвал в състезания .Според полицията мъжът също е криминално проявен и осъждан.
По случая в Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу близнаците от Павликени за опит за убийство и за незаконно притежание на оръжие. След като изтече 24-часовият полицейски арест, те вероятно ще бъдат оставени зад решетките. Засега обаче не давали никакви обяснения и не искали да говорят.

За Вас предаде : Нели СУКОВА
От :borbabg.com
Ние от Blife.eu ще добавим, че Велико Търново е притегателен център не само заради туризмът си !
Той е притегателен център и за престъпният свят и самото му географско разположение го прави център за срещи на всички гангстери от България !
Ако някой от София иска да си направи среща на неутрален терен с Някой от Варна точно Велико Търново е мястото разделят си пътя и се срещат в Търново !
Търново е притегателен център и заради многото студенти и горещият нощен живот !
Празниците на градът като „ЗВУК И СВЕТЛИНА” във Велико Търново са придобили национална известност като купон към който прииждат множество млади хора от всички краища на страната и чужбина това е и притегателно за всички наркодилъри готови да припечелят допълнително !
От край време Велико Търново е арена на гангстерски войни, но този път се гърмяха местните !
Всеки ден се говори за стрелби, убити и заклани, но дали гангстерските времена се завърнаха след като усетиха, че МВР има само статистически функции и мутрите и разбойниците излязоха пак на улицата !
Когато правителството не се справя и цари навсякъде беззаконие тогава безнаказаността възтържествува !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.