Ердоган: Еничарите не трябва да носят бради

Ердоган: Еничарите не трябва да носят бради

„Възкръснали, отново велики“ – това е лозунгът, с който Ердоган накара да окичат Истанбул. Десетки хиляди жители бяха докарани на големия площад в Йеникапи в западен Истанбул край Мраморно море, за да наблюдават грандиозната инсценировка на щурма на Константинопол. Заедно с това мероприятието трябваше да покаже на Турция величието на Ердоган.

Назначеният от Ердоган нов премиер Бинали Йълдъръм, както можеше и да се очаква, получи в парламента пълна подкрепа от управляващата консервативно-ислямистка Партия на справедливостта и развитието.

Efekt 2

Ердоган: Еничарите не трябва да носят бради

С началото на управлението на новото турско правителство Реджеп Тайип Ердоган ясно показа кой ще е господарят у дома. Ердоган ръководи първото заседание на кабинета – нещо, което въобще не влиза в задълженията на президента.

Той не се поколеба да отправи нови предупреждения към ЕС в спора за премахването на визите за Турция. Както писа австрийския вестник Ди Прессе „За Европа това означава, че в новата ера под ръководството на Ердоган Брюксел трябва да се подготви за много ядове, груба реторика и за един брутален и безпощаден политически покер.“

Ердоган: Еничарите не трябва да носят бради

„Това, което обаче беше тихомълком подминато на възпоменателното тържество, бе фактът, че еничарите в своето преобладаващо множество са били невръстни момчета от хирстиянските народи на Балканите, насила събрани, потурчени и възпитани да служат на султана“ – написа австрийският Дер Щандарт, който помести много снимки от събитието край Мраморно море.
Източник: memoriabg.com/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.