Полша вдига 5 пъти детските надбавки! Защо в Полша може, а в България не?

Полша вдига 5 пъти детските надбавки! Защо в Полша може, а в България не?

Държава загрижена за своите деца! Полша вдигна 5 пъти детските надбавки

Консервативната партия „Право и справедливост“ изпълни едно от най-важните си предизборни обещания – голямо увеличение на детските надбавки, за да се стимулира раждаемостта в Полша

Парламентът прие късно в четвъртък месечни помощи от по 500 злоти (€113) за всяко второ и следващо дете до 18-годишна възраст. За единствено отроче няма да се вземат надбавки, освен ако домакинството е крайно бедно и получава под 800 злоти (€181) месечно. Средната заплата в частния сектор в Полша в края на 2015 г. е била 3212 злоти (€728), съобщава „Труд”.

Efekt 2

По досегашния модел надбавки се вземаха за всички деца, но бяха около 5 пъти по-ниски. За малчугани до 5 години бяха 77 злоти (€17), до 18 години – 106 злоти (€24), а за учещи между 18 и 24 години – 115 злоти (€26).

Премиерката Беата Шидло се похвали, че Полша най-после е „сред страните, съзнаващи, че мъдрата просемейна политика е въпрос на национален интерес“. Опозицията обаче я обвини в „дискриминация срещу поне 3 млн. деца“, която няма да увеличи прираста на населението.

Правителството планира да финансира големите социални разходи с високи данъци върху банките и супермаркетите. Близо 5000 собственици на малки магазини протестираха във Варшава завчера срещу новия данък оборот, макар за тях той да е по-малък – 0,7%, вместо 1,3% за големите супермаркети, почти всички от които чуждестранни.
Източник: sosnovini.bg/

Ние от Blife.eu питаме как така Полша може, а България НЕ ? Всичко е въпрос на желания, а желанието стига само за Ромите, до кога така ? Нима децата не са бъдещето на една нация? В Русия за първо дете държавата дава 6500 долара, за второ дете дават държавно жилище, а за трето и те оземляват ! А в България 35лв. за какво са по-напред ? Време е Държавата ни да последва примерът на друга Европейска държава, а това е Полша освен ако това правителство не цели да ни заличи като нация !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.