Рамзан Кадиров с призив към ИД

Рамзан Кадиров с призив към ИД

Кадиров заплаши „ислямска държава“ с унищожение, ако посегне на Мека и Медина

Ислямският свят ще се справи с терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД), заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от РИА Новости.
Той отбеляза, че унищожавайки Ирак и Сирия, ИД „протяга ръце“ към главните ислямски светини в Мека, Медина и Йерусалим. По негови думи, бойците на ИД са врагове на исляма.
Доказателство за това са убийствата на известни по целия свят религиозни деятели и разрушаването на вековни светини. Кадиров счита, че това се случва с пряката подкрепа на западните страни.

„На мюсюлманският свят му стигат силите за да спре тези, които смятат да протегнат кървава ръка към Мека и Медина“, написа чеченският лидер в своята страница в Инстаграм.
Кадиров посъветва лидерите на ИД да се опомнят и да прекратят разрушаването на ислямския свят. Той отбеляза, че „ислямския свят още не се е събудил“, добавяйки, че когато това стане, „терористите ще изпаднат в доста неприятна ситуация“
Източник : budnaera.com

Efekt 2

Ние от blife.eu Ви напомняме Кой е Рамзан Кадиров а дали думите имат тежест преценете сами !
Рамзан Ахматович Кадиров е руски държавник и политик, ръководител на Чеченската република, член на Бюрото на Върховния съвет на политическа партия Единна Русия, герой на Руската федерация (от 2004 г.). Син на първия президент на Чеченската република в състава на Руската федерация – Ахмад Кадиров. Собственик и президент на ФК „Терек“, Грозни.
По време на Първата чеченска война участва във военни операции срещу федералните сили, а по време на Втората чеченска война се премества към страната на федералното правителство.
Заемал е длъжността ръководител на службата за сигурност на Чеченската република, тогава министър-председател на Чечения. От 2007 година е ръководител на Чеченската република. Генерал-майор от милицията.
Рамзан Кадиров е роден на 5 октомври 1976 година в село Центарой, Курчалоевски район, Чечено-Ингушска АССР, РСФСР, СССР. Той е вторият син в семейството на Ахмад Кадиров и най-малко дете. Неговия по-голям брат се казва Зелимхан (1974 – 31 май 2004), има и две по-големи сестри – Зарган (р. 1971) и Зулай (р. 1972). Кадирови принадлежат към един от най-големите чеченските кланове – Беной. През 1992 година Рамзан завършва средното общообразователно училище в родното си село.
По време на Първата Чеченска война е заедно баща си в редиците на сепаратистите в Чечения и воюва срещу руските въоръжени сили.
След Първата чеченска война, от 1996 година работи като асистент и личен бодигард на баща си, който е мюфтия на Ичкерия – Ахмад-Хаджи Кадиров, докато един от лидерите на сепаратисткото и антируско движение в Чечения не обявява „джихад“ на Русия.Справка : от Уикипедия, свободната енциклопедия!

Ние от blife.eu ще добавим, че по образование той е Юрист а неговото военно звание е генерал-майор има трима синове и четири дъщери и е верен страж и съюзник на Владимир Путин !
Като главнокомандващ на Чеченската армия на скоро той публично заяви, че само една тухла да падне в Грозни ИД ще бъдат унищожени !
Ние от blife.eu Ви благодарим, че сте наши читатели !
Споделяйте нашите публикации така ще ни помогнете да се развием !

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.