Роми или черен пиар за България! Ромите като етикет за Българин!

Роми или черен пиар за България! Ромите като етикет за Българин!

Англия: Таблоидите представят българите като цигани

Представата се насажда от жълтите медии, но и ние даваме поводи за това. Британският таблоид „Daily Mail” публикува в сайта си материал, посветен на ромския пазар за булки в Стара Загора. Събитието е описано като традиция, в която младите роми организират български пазар. Твърди се още, че тази традиция е популярна сред православните християни (не сред ромите), тъй като се изграждат взаимно изгодни брачни съюзи, които помагат на хората да преживяват икономическата криза в България… Изяснен е механизмът, по който се осъществява покупката на булката, публикувани са снимки с подробно описание на визията на момичетата и техните купувачи, но никъде в материала не се уточнява, че ромската култура няма общо с българската. След прочитането на текста, всеки неинформиран човек остава с впечатлението, че подобни събития са нормални за България и че тази „българска традиция” се състои по 4 пъти в годината. Реакциите на британските читатели не закъсняват – във Фейсбук потребителите наричат случващото се ‚лудост”, ‚липса на морал” и „връщане в Средновековието“. Най-лошото обаче е, че повечето четящи приемат циганин за синоним на българин, от което следват и коментари като: „Стойте си във вашата държава“ „Страхотно, оставете всички тези хора в България” „Това е християнска католическа традиция на ромите!“ „Не е! Може би е българска традиция!“ „Замислете се, държава с традиции като тези е в Европейския съюз. Сякаш се връщаме в Средновековието!“ „Хората от Източна Европа са откачени“

Негативното отношение е напълно обяснимо, предвид факта, че авторът на статията не си е направил труда да бъде обективен и да изясни разликата между българи и роми. Очевидно англичаните не са наясно, че ромите нямат държава и са разпръснати из цяла Европа. Не са наясно също, че Германия, Франция и Испания не ни отстъпват по ромско население. Материали от този тип само засилват негодуванието на британското общество към българите, защото ни отъждествяват с първобитността на ромското малцинство… Как няма да затворят границите си за българските емигранти с такова мислене? “След това ще дойдат в Англия!” “Пристикат във Великобритания, след като се оженят!” Последният коментар е от сайта на “Daily mail” и има над 3000 харесвания. Следваща спирка – Социалните помощи на Великобритания Остава да намерим отговор само на един въпрос – защо авторът е решил да отрази циганския пазар като българска традиция, а не показва истинските български обичаи? И защо британските медии умишлено провокират негативно отношение към балканските народи?
Източник : bolgari.net

Efekt 2

Ние от Blife.eu ще добавим че когато хванат в чужбина роми в престъпление и ги попитат вие какви сте те казват Българи така пише и на документите им за самоличност ! Ромски барони развиват всякакви бизнеси от просяци, кражби, джебчийство и проституция до бране на билки и всякакви дейности нехарактерни за Европа ! Мургавите гербове на България не спират да прославят татковинати със своята изобретателност заливат се цели общини със социален туризъм . Видят ли дупка в социалната система на някоя страна и веднага долитат с целите си роднини и започва едно уж интегриране ! Ние сме си виновни, защото няма ясно разграничаване на документите за самоличност може да пише принадлежност или да се посочва, че е ром . Живеещите в катуни се самозаселват в паркове, градини, горички и всякакви терени в чужбина и се представят като икономически социални бежанци и започват да смучат средства на чуждите социални държави ! Мобилността и комуникациите са в услуга на българските роми и ако някой намери дупка в законодателството на някоя страна веднага се алармират родата и долитат като ято птици ! Ромите са нарицателно за “що е то Българин по света”! Не се чудете когато ви попитат в чужбина защо не сте мургав ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator