Русия контролира небето над Сирия

Русия контролира небето над Сирия

Русия напълно контролира небето над Сирия със C-400 за всички чужди самолети?

За създаването на руска забранена за полети зона над Сирия, пише Bloombeg, позовавайки се на високопоставен американски военни. Главнокомандващият на силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав каза, че новата руска военна инфраструктура в Сирия, включително системата за противовъздушна отбрана, на практика,създава забранена за полети зона. Руските зенитни ракети и Су-30 са най-голямата заплаха за НАТО в Сирия, смята ген. Филип Брийдлав.Той смята, че руските зенитни комплекси, разположени в Сирия, не са предназначени за борба с “Ислямска държава” или която и да е от антиправителствените групировки в страната и представляват най-голямата заплаха за силите на САЩ и НАТО.Американските военни експерти твърдят, че Съединените щати не могат да противодействат на Русия,защото руското ПВО е затворило зоната,отрязвайки достъпа за всички въздухоплавателни средства чрез системи за противовъздушна отбрана, разположени на сушата и на корабите на руския флот в Средиземно море.

Американските източници твърдят, че Руската федерация, с разгърнати системи за противовъздушна отбрана на сушата и на корабната групировка, установила изключителна зона над цялото сирийско въздушното пространство, и особено на подходите към руската авиобаза в Латакия и в морето на разстояние от 100-250 км от брега.
По този начин,Съединените щати и техните съюзници дори не могат да извършват въздушно разузнаване без съгласоване с руските сили.
Източник от военните кръгове на американските войски в Турция съобщи, че самолети на НАТО, се опитали да се приближижат до силите на Руската федерация, но били захванати от радар в боен режим,а източникът дори не могли да определят.
“Руснаците показаха ясно,че те виждат всичко, и не трябва да се приближаваме за да не бъдем свалени”, казва източникът от американската армия.”Честно казано, бяхме изненадани от системите за противовъздушна отбрана на Русия, най-вероятно там да са най-новите C-400″, пише агенция АИС.

Efekt 2

“След няколко години на дискусия, САЩ планира зона забранена за полети в Сирия,но се появи Путин и в рамките на няколко дни построи своята собствена забранена за полети зона.
В САЩ дълго време и не можаха да се споразумеят,каква форма трябва да бъде забранена за полети зона, и Путин просто отиде и го направи” отбелязва саркастично Bloomberg.Дискусия между военните от двете страни се проведе на 1 октомври,с видео връзка за около час.
“Дискусията се фокусира върху това как САЩ и Русия да си сътрудничат, за да се предотвратят конфликти в Сирия. Тези дискусии ще продължат”, каза след разговорите, говорителят на Белия дом Джош Ърнест.
Американците разбират казаното от представители на Министерството на отбраната на Русия в общ смисъл така: “Ние във видовете и разновидности терористи не се оправяме. Поради това, под силата на ударите на чука попада всеки, който стреля по войници на легитимно правителство на Сирия,по искане на което сме тук.”И американците трябваше да го приемат. Говорителят на Пентагона Питър Кук заяви, че правителството на САЩ няма да използват US въздушни сили, за да защитават “умерените бунтовници.”
От последните минути:”Руски изтребител Су-30 e принудил американски щурмови самолет A-10 да напусне въздушното пространство над Сирия”, предаде американската CNN.

“При изпълнението на задачите в небето над Сирия,американският пилот е бил изправен пред ситуация, която го принуждава да напусне сирийското въздушното пространство и да се върнете в базата на Военновъздушните сили на САЩ. През втората минута на полета, той е бил подложен на “прихващане” от руски прихващач Су-30 CM.Пилотът разбрал,че е благоразумно да прекъсне полета и да напусне сирийската територия. “Чудя се как на такива “принудителни” действията на Русия в бъдеще ще отговори Вашингтон?”,каза за CNN водещият Волф Блитцер.
Публикувано от Yordan Halachev
Източник : blogspot.bg

Повече за С-400
Триумф (С-400, по класификация на САЩ и НАТО – SA-21 Growler) е руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие, предназначен за противоракетна отбрана срещу атака от ядрена триада, ново поколение, без аналог при сходно въоръжение в други страни по света. Проектиран е с възможност да унищожава всички възможни (на въоръжение и в процес на разработка) космически и въздушни средства за нападение на потенциалния противник – разузнавателни самолети, самолети със стратегическо и тактическо предназначение (в това число – и „невидими“ самолети, разработени по технологията „Стелт“), оперативно-тактически балистични ракети, балистични ракети със среден радиус, свръхзвукови цели, самолети на радиолокационното разузнаване. Всяка оперативна система на комплекса позволява едновременна стрелба до 36 цели с до 72 управляеми ракети боекомплекта.

На 28 април 2007 г. с решение на руското правителство ЗРК С-400 Триумф е приет на въоръжение в руската армия[1]. Понастоящем Русия е единственият оператор на Триумф.Комплексът може да поразява ефективно аеродинамични цели на разстояние от 400 km и до 60 km на тактически балистични цели със скорост до 4,8 km/s. Откриването на целите е възможно на разстояние от 600 km. Ракетите могат да улавят и унищожават и ниско летящи цели на височина от 5 m, които са най-неуязвими за противоракетната отбрана – за сравнение „Пейтриът“ може да поразява цели на височина не по-малко от 60 m. Комплексът е в състояние да изпълнява бойните си задачи ефективно при всякакви метериологични условия.ЗРК е разработен от Алмаз-Антей, а генерален конструктор на «Триумф» е Александър Лемански.
Предназначен е да замени морално остарелите С-200 и С-300 в руската армия.
Източник : от Уикипедия, свободната енциклопедия

Ние от Blife.eu ще добавим, че на скоро няколко ирански самолети са били взети на прицел и набързо са се върнали! Така и трябва пълен контрол по небе и суша!
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator