Русия признава Арменския геноцид

Русия признава Арменския геноцид

Законопроект за признаване на Геноцида срещу арменците от страна на Турция през 1915 година е внесен в Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент)

Това съобщи председателят на партията „Справедливая Русия” Сергей Миронов в профила си в Туитър. Марица.бг припомня, че Миронов е лидер на една от четирите управляващи партии.

„Току що внесохме законопроекта за отговорност за непризнаването на факта на геноцида на арменците от страна на Турция през 1915 година”, написа той.

В законопроекта се предвижда установяване на наказателна отговорност за отричане на фактите на геноцида срещу арменския народ в Западна Армения и Османска Турция през 1915 – 1922 година, поясни Миронов.

Efekt 2

„Въпросът за признаването или непризнаването на геноцида на арменците не е просто исторически въпрос. Това е въпрос на съвестта, нравствеността и морала. Това е въпрос на отношение към чудовищното престъпление, което не трябва да бъде забравяно и прощавано”, каза още руският политик.

Сред предвидените в документа наказания са солена глоба, принудителен обществено полезен труд и лишаване от свобода до между 3 и 5 години.

На фона на това Русия обяви, че спира вноса от Турция на дълъг списък стоки. Сред тях са автомобилни части и текстил.
Източник: www.marica.bg/

Ние от Blife.eu питаме кога и България ще признае Арменският геноцид, кога? Може би когато протурското правителство на ГЕРБ и коалицията му не са в парламента или когато целият Български народ не поиска референдум и да се зачете народната съпричастност и воля!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.