“Фигаро”: Путин преподаде урок на “страхливите демокрации”

"Фигаро": Путин преподаде урок на "страхливите демокрации"


В поведението на Запада отчетливо се вижда “привикване с антихристиянската ненавист”, смята още Иван Риуфол
Помагайки в голяма степен за освобождаването на Палмира в Сирия, Русия начело с Путин преподаде урок на “страхливите демокрации” на Запад.

Такова мнение изрази коментаторът Иван Риуфол от френския вестник “Фигаро”.
“Именно благодарение на навременните удари на руската авиация по позициите на “Ислямска държава” сирийската армия на Башар Асад успя да освободи Палмира”, отбелязва журналистът.

“И на кого трябва да кажем благодаря? Благодаря на Путин”, добавя той.

Efekt 2

Според мнението на Иван Риуфол, операцията по спасението на Палмира “показва слабостта на САЩ и съюзниците им от Франция, които отсъстват сред освободителите”. “Урокът, който е необходимо да извлечем от стратегията на Путин е прост: само силата успява да накара ислямистката идеология да отстъпи, тя се влияе само от този “език”.

Според автора на статията, в поведението на Запада отчетливо се вижда “привикване с антихристиянската ненавист”, преминаваща в безразличие. Понастоящем това се изрази и в слабата реакция на Франция към неотдавнашния атентат в пакистанския Лахор, жертви на който станаха християни, отбелязващи католическата Пасха.

“Това е сигнал за онемяването на либералната демокрация: те виждат само жертвите сред мюсюлманските малцинства на своя територия и въобще не са обезпокоени от страданията на християните в земите на исляма”, пише Риуфол, добавяйки, че независимо от отчаяните призиви на иракските християни и юдеи да ги защитят от “новия нацизъм” от страна на ИД, ” от 2014 г. Франция е издала 72% по-малко визи на християнски бежанци от Ирак”.

Руският президент ” притежава ясно разбиране за това кои са враговете му и как да се бори с тях”, отбелязва журналистът.

“Ако той не бе подкрепил Асад, религиозните малцинства на християните и язидите щяха да бъдат унищожени или изгонени от Сирия. Ако той не се беше наел да действа сам, нанасяйки удари по ислямистите, пощадени от Барак Обама и непоследователната френска дипломация, Палмира нямаше да бъде освободена”, завършва авторът.

Източник: blitz.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.