Франция излиза от Шенген

Франция излиза от Шенген

Франция,от 13 ноември до 13-ти декември 2015 г.,излиза от Шенгенското споразумение

В рамките на един месец, по границите на Петата република отново ще започне проверката паспорти. Влизането в страната без виза, на чужденците се преустановява. Връзката на тези мерки с миграционната криза се отрича от Париж. Според министъра на външните работи на Франция, властите само засилват мерките за сигурност, преди конференцията на ООН за изменението на климата през декември,а не се опитват да се справят с притока на бежанци,като Швеция. Коментаторите изявяват известни резерви. В сряда Словения започна да строи ограда по границата с Хърватия.

Стокхолм върна обратно граничния контрол по границите. На този фон, драматично изявление бе направено председателя на Европейската комисия, Жан-Клод Юнкер. Той поиска от ЕС да ускори приемането на 160000 бежанци по квоти на ЕС. Висшият бюрократ счита, че с тази скорост да се заселят всички мигранти ще бъде необхобим един век. Ако България влезе в Шенгенската зона, Франция ще я напусне – ни каза в свободен превод през 2012 г., френският президент Никола Саркози в ултиматум към държавите от зоната без вътрешни граници и към кандидатките за членство. Мнозинството белгийци (74 на сто),биха искали страната да възстанови националните си граници, което е равнозначно на напускането на Шенген. Това показват данни от социологическо проучване, представено в местните медии, информира БТА.

Efekt 2

Кунева,обаче няма спирачка и е категорична, че страната ни трябва да получи ясна пътна карта с дати кога точно може да очаква поетапното отпадане на границите. Никой няма да ни поднесе Шенген на тепсия, трябва непрекъсната борба за тази кауза. Въпросът трябва да бъде поставян на всички европейски съвети – на министрите на вътрешните работи, на европейските и външните работи и на срещите на върха, заяви пред БНР Меглена Кунева.

Според последните данни на Агенцията за външните граници на ЕС “Фронтекс”, през първите десет месеца на 2015 г. в страните от ЕС са влезли около 1,2 пришълци. Европейската комисия заяви, че сегашната имиграционна криза в света е най-голямата от времето на Втората световна война,обаче не предприема абсолютно никакви реални действия за спиране на нахлуването на африканци,араби,азиатци и кой ли не,на териториите на страните от съюза.Това заравяне на главите в тинята няма да доведе до нищо добро за Европа.

Днес Германия реши да удължи граничния си контрол до средата на февруари. Австрия ще строи ограда по най-натоварената си граница – със Словения,като част от усилията да овладее потока от хиляди имигранти, които всеки ден влизат в страната, съобщи “Ройтерс”. Вътрешният министър на Австрия Йохана Микл-Лайтнер обясни, че ЕС е информиран за решението на Виена. За първи път подобна мярка се прилага между две страни, част от Шенгенското пространство за свободно движение, допълва “Франс прес”. ЕК получи днес известие за временно излизане на Швеция от Шенген, и за въвеждането на контрол по границите от 12 ноември,поради мигрантския натиск. Контрола се въвежда до 21 ноември по някои гранични пунктове в южната и западната част на страната и моста Йоресунд между Швеция и Дания.
Автор: Yordan Halachev
Източник: yphalachev.blogspot.bg/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.