Белгийски съд наказа Facebook

Белгийски съд наказа Facebook

Белгийски съд даде на Facebook 48 часа да прекрати следенето на потребители

Белгийски съд даде на Facebook 48 часа да прекрати следенето на потребители, които нямат регистрация в социалната мрежа, предаде AFP.

Заповедта произлиза от заведено дело от страна на белгийски регулатор за лични данни, според което Facebook безразборно следи интернет потребители, използвайки „бисквитки“, които остават на компютрите, след като те натиснат бутон „харесва ми“ или „сподели“ в даден сайт.
Източник: bunt.bg/

Efekt 2

Ние от Blife.eu питаме дали в България може Българският съд да разпореди нещо такова! Защото в България се случват уникални нарушения с профили, страници и групи и централата на Фейсбук прилага уникална цензура! Тук потребителите права нямат и няма кой да ги защити! Тук ще изброим една малка част от нещата, който се случват на администратори и модератори във Фейсбук:

  • Изтриват се профили, който споделят разни новини по групи и страници или се блокират.
  • Едно уточнение ако един профил е споделил една новина, която нашето правителство иска да цензурира, просто профилът се сваля и новината изчезва от всички места където е публикувана ! Изтриват се всички публикации в някой групи – оплаквания към арменският поп.
  • Правят се невидими някой публикации и страници Ви колкото и силно да крещите ще си гледате нещата сами!
  • Това една невидима ръка която не само контролира но и манипулира кой да ви бъде приятел и кой не какво да виждате и какво не ! Днес е денят за свобода на словото добре е всички, който разчитат на Фейсбук като ретанслатор на новини и статии да го знаят!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.