Още по темата +Видео

 Още по темата +Видео

Колата на атентаторите срещу Алексей Петров купена от семейство за 800 лв.

Червеният опел, с който избягаха атентаторите, стреляли по мерцедеса на Алексей Петров с два гранатомета, не е краден, а купен за 800 лв. от семейство в София, пише “24 часа“.

Бившият съветник в ДАНС оцеля, след като в четвъртък сутринта единият стрелец, вместо колата, улучи изоставена постройка, а граната от другия гранатомет се заби в дясната страна на автомобила, но не се взриви. Двамата наемници причакаха мерцедеса на Петров, управляван от шофьора му, близо до дома му в столичния кв. “Кръстова вада”.

След неуспешния атентат се качили на червения опел и бързо се изтеглили.

Efekt 2

Свидетел обаче успял да види колата на нападателите и регистрационните ѝ табели. По тях криминалистите открили съпрузите, които продали автомобила си преди няколко дни.
“Дойде някакъв мъж и каза, че спешно му трябва кола. Спазарихме се, но опелът още не беше прехвърлен по документи”, обяснил един от свидетелите.

Автомобилът – “Опел Астра”, модел 2001 г., е бил открит още в четвъртък, недалеч от мястото на покушението в кв. “Кръстова вада”. Той не е бил опожарен. След като са го изоставили, стрелците вероятно са се прехвърлили на “чист” автомобил и се изтеглили необезпокоявано.

В червения опел криминалистите са намерили две маски за Хелоуин, който се чества в последния петък на октомври. Вътре имало и празна чанта. Тя и маските са иззети като веществени доказателства и ще бъдат дадени за експертизи в института по криминалистика на МВР.

Експертите ще търсят пръстови отпечатъци и биологични следи. Информацията пък ще се сравни с базата данни на МВР и с евентуални отпечатъци и ДНК на заподозрени.

Разследващите разполагат и с описание на купувача на опела, когото ще се опитат да издирят.

За полицаите е учудващо, че атентаторите не са използвали крадена кола и не са сменили истинските регистрационни табели с крадени или фалшиви. От по-шумните покушения, извършени по светло и на публични места, единствено при убийството на Фатик наемниците не използваха крадена кола.

Учудващо е също така, че двамата атентатори не са се опитали да подпалят колата, за да заличат всякакви следи. Версията на разследващите е, че са бързали много и при едно забавяне са рискували да бъдат заловени.

Предполага се, че са били с ръкавици и не са оставили отпечатъци. Огледът на гранатометите показал, че те не са с изтрити номера, каквато е обичайната практика.

Става дума за десантни гранатомети РПГ-22, българско производство. С тях може да се стреля само веднъж. Преди 10-ина години сандък с такива гранатомети изчезна от поделение в Стражица.

Разследващите изясняват дали ползваните от атентаторите гранатомети са крадени оттам или от друго място.

Оръжейници трябва да кажат на какво се дължи провалът на атентаторите – на грешна преценка на място и разстояние или на дефектни гранати. Според разследващите използваните РПГ са лесни за пренасяне, но нямат висока точност.

Предстои Алексей Петров да бъде извикан на разпит. Сутринта в четвъртък той пътувал за делова среща. След стрелбата шофьорът му го върнал обратно вкъщи невредим, а охраната му подала сигнал в полицията.

Минути по-късно той заяви, че не е получавал заплахи и че не е подозирал, че може да стане мишена, затова се движел без охрана. Според бившия командос стрелбата срещу него е по погрешка.

Разследващите са категорични, че атентатът не е за сплашване и само малшансът и слабата подготовка на стрелците са спасили Петров от смърт. Според тях покушението няма как да е постановка на самия Петров, защото това било прекалено рисковано и опасно, още повече че едната граната все пак е уцелила колата, но не се е взривила.
Източник: dariknews.bg/

Ние от Blife.eu ще вметнем,че междувременно Златко Баретата излезе с интервю в което казва да се спре да се спекулира неговото име и да не го вкарват в интриги с Алексей Петров ! Той добави, че Алексей е умен и прозорлив мъж и ще разгадае всичко по случая!

Ние от Blife.eu ще добавим неговият коментар по темата:

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.