Туитър пуска акции на борсата

Туитър пуска акции на борсата

Социалната мрежа „Туитър“ пуска акции на борсата. 70 милиона от дяловете на фирмата ще се продават по 26 долара с отварянето на пазарите на „Уолстрийт“, съобщи Ройтерс.

Микроблогът има за цел да събере близо два милиарда долара от продажбата на акции, за да финансира развитието на своя бизнес. Напоследък компанията изпитва трудности с инвестициите.

„Туитър“ е една от най-популярните социални мрежи на планетата. Потребители от различни обществени прослойки в цял свят публикуват в нея свои мнения, изкавания и новини.

Efekt 2

Тя е първият по рода си микроблог, създаден през 2007 г.

Микроблогът се характеризира с представяне на информация чрез кратки съобщения от порядъка на 140 — 160 символа.

Наблюдателите очакват с интерес как ще се развие търгът на нюйоркската борса като припомнят случилото се с Фейсбук. Мрежата на Марк Зукърбърг загуби от стойността си, след като излезе на борсата през май, заради недоверието на инвеститорите.

Източник: bnews.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.