Направи си сам – надуваемо кресло от спасителен пояс или гума?

Днес ще ви предложим една много простичка и забавна идея как да си направите оригинално и ефектно кресло за дома, използвайки само стара гума или спасителен пояс от по-плътна материя.

Необходими материали: гума или спасителен пояс, вълнена прежда и ножица.

Начин на изработка:

Efekt 2

Първата стъпка разбира се е надуване на самата гума или пояс. След това започнете да навивате плътно вълнената прежда, както е показано на снимката. Излишните връзки изрязвайте с ножица, като не прекалявайте със стягането, за да може спасителния пояс да остане еластичен и полученото кресло да е меко и удобно. Също така запомнете, че при навиването на преждата лентите задължително трябва да се застъпват, за да избегнете възможността да се появи гумата между самия текстил. Използвайте няколко цвята прежда, за да се получи по-красив и интересен ефект. Не забравяйте, че след като приключите с навиването, трябва да омотаете много добре и вентила, за да не се вижда той, а свободните краища просто подпъхнете, тоест за да ги скриете. Освен това е добре да си отбележите къде точно е вентила, тъй като ако сте използвали спасителен пояс, тя ще трябва да се надува на определен период.

Ако ни харесвате, присъединете се към нас във Facebook

. 🙂

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.