Запази Коледната магия или как да украсим дома си за празниците

За много от нас предпразничните задължения свързани с украсата на дома ни са толкова приятни, колкото и самите Коледни и новогодишни празници. За да създадете в дома си приказна атмосфера не е обезателно да сте професионален интериорен дизайнер, а просто трябва да се доверите на вътрешното си чувство и фантазия. В тази статия ще си поговорим как да украсим дома си за Новата година.

В някои страни, например в Италия в навечерието на самите празници се очистват помещенията, като се махат старите мебели. Ние не мислим да вземаме пример от тях и да Ви съветваме да прибягвате до толкова радикални крайни мерки, но все пак трябва да украсите дома си, така че да се усети магията на Коледа и Нова година.

Основните класически цветове за украсата си остават бялото, зеленото и червеното. Запасете се с декоративни свещи в тези оттенъци и ги сложете навсякъде в дома си, така като Ви го подскаже вътрешното чувство. Може да изберете и ароматни, тъй като те ще внесат допълнителна магия в дома Ви. Задължителен аксесоар е коледният венец, който трябва да украсява входната врата. Най-добре е сами да го направите от малко клонки и да го украсите със своите ръце. Така той ще носи вашата енергия и ще показва на гостите Ви, че сте се постарали. Не забравяйте да сложите навсякъде новогодишни играчки или с една дума всичко, което се асоциира с празниците. Така с пълна сила ще се потопите в празничната атмосфера.

Efekt 2

Трудно е да си представим новогодишната празнична атмосфера без красива елха, която да краси дома Ви. При нейната украса не спазвайте някакви правила, а просто я украсете според вкуса си. Освен това всички знаят, че най-малките още повече очакват празниците, затова не забравяйте да украсите елхата с тях. Може пък да направите с тях ръчно изработени играчки. Така ще им помогнете да се потопят и те в атмосферата на новогодишните празници.

Една от тайните за създаване на празнична обстановка – това са ароматите. Спомнете си с какви аромати сте си асоциирали новогодишните празници, когато сте били малки и изберете тях. Купете ароматни свещи и пръчици. Те ще Ви помогнат да напълните вашия дом с вълнуващата празнична атмосфера. Възможностите да украсите дома си за празниците са наистина много. Използвайте вашата фантазия и тогава празника ще мине весело и незабравимо.

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.